Thursday, December 10, 2009

Waterfall..here We Come..

yay..setelah beberapa lama ku menyimpan untuk meng -edit cerita ini, hari mood aku ok sikit..jadi bolehlah aku tulis dlm blog nih. Actually vacation kat Waterfall Kota Tinggi ni tanpa dirancang. Ingatkan memamng tak jadi..bebudak ni senyap amat..then ahad tu dlm pukul 11.30 am kot..si syafiq call aku cakap diorang dah tunggu kat rumah si Debab kat BBu, dalam fikiran aku nak g ke tak nak..tapi memandangkan aku pun keboringan sebab takde apa yang nak dibuat, follow je diorang. Nak ajak si Ita, tapi dia g keje pulak..workholic lah katakan. So just aku n the gang je lah yg join trip nih..



Actually akupun takdelah berapa nak jakun sangat dengan tempat ni. Sebab sbg seorang yang telah membesar di daerah ini, ini bukanlah tempat yang best pun utk aku pergi..huhuhu(berlagak sungguh)..aku ingat last aku g sini masa form 1 kot ..time tuh sekolah buat kem kat Air Terjun ni..dulu nak masuk tempat ni murah jek..skrg kalau xsilap masa kitaorang masuk Parking: RM 5.00 dan setiap seorang dewasa RM 7.00. Tapi value ni berubah-ubah aku rasa..sebab haritu geng2 adik2 aku pergi sini sorang kena RM 8.00. Time kitaorang pergi murah pulak dan parking Free..camner tu erk..sapa nak jawab nih..hmmmmm






inilah dia air terjun kebanggan mereka yg suka dtg sini except aku kot..huhuhu..ni kira kawasan yang kedua air terjun sebelum yang lagi best kenalah mendaki sikit kat atas nun dan airnya sangat2 sejuk..tp bestlah..






Ni kira last part kot kat waterfall nih...tapi tak boleh pergi sampai hujung sebab dah kena tutup..coz dgr khabar angin tempat ni dulu ada yang cuba terjun dari atas dan tak timbul2 ..so diorang buat sekatan kat tempat tu..tapi memang dalam seyy...tp air dia sejuk sangat dan tak kotor mcm kat bawah2 nun.







Sebahagian geng yang pergi..hehe..aku pantang nampak kamera..mesti nak terselit sikit..ni kira geng2 dak2 KTM dgn dak SPACE UTM.







Ni kira area yang kedua kot kat waterfall ni...ermm..oklah ..ni lah tempat mula2 parking sebelum ke tempat seterusnya..huhuhu..dh lama x main air..boleh pulak hampir2 terlemas..walaupun sewapelampung..malu glerr seyyy..nasiblah xd org yg kenal aku..








aku and mas je pompan yg join trip ni ..hehe..ok jek..dia ni keje kat consultant company dan dlm kelas aku duduk sebelah dia..dan make sure masa test akupun duk dekat dgn dia..sebab senang nk tiru..hehehehe...





Lama juga lah kitaorang kat sini. Bayangkan sampai lbh kurang dalam pukul 1.00 Then layankan dak2 ni berkubang sampai pukul 5.00 pm kalau x silap..huhu..almaklumlah sume2 tu x pernah datang sini kecuali aku n Mas. Tapi memang best lah..semua tempat mandi. Lepas tu balik mmg lapar gila, singgah kat Restoran Basir (restoran ni mmg glamer sejak zaman aku sekolah dulu)..sebab nasi ayam dia sedap..entahlah..tapi bagi aku pulak, biasa jek..lagi sedap nasi ayam kat Gelang Patah tuh..maybe sebab nama dia kan dh dikenali sejak zaman berzaman. Tapi ramai pulak usahawan Bio Aura buat perjumpaan kat situ.so cari next place..makanlah kat restoran seafood chienese muslim...then baru balik semula JB..apapun memang best trip dengan kawan2 ni...Even aku sendiri yang dari kecil pun dok kat Kota ni pun x interestet nak pergi tempat ni..hihihi




pssstt: lepas ni next place..tp kena tunggu habis final sem ni pulak kan..

No comments: