Monday, February 22, 2010

Her Day!!!!

Haritu 14 february 2010..ceh..detik yg happy  bagi Nik Asnita..hehe..she is my friends..also my good frens..since Poly in 2004..till now we still be fren and she is my close fren aka my best friends too..i knowing her family much..dh biasa dh dgn family dia....pergi rumah dia pun, aku dh assume mcm family aku sendiri..wah perasannyer...anyway, aku kenal dia ni masa tu intergrasi kat Politeknik Port Dikson..tgh nk register, aku dok sibuk cari housemate..tetibe si minah ni offer serumah dgn dia..so bermula dari situ, kami berkawan sampailah skrg..cuma baru 2 tahun kebelakangan ni aja kami dok serumah.. before, sblm aku stay kat JB..aku dok kuarters kat Gelang Patah..tp mmg aktivity aku dgn her group still on..

Now..just aku n dia je yg tinggal..sblmni meriah lah..coz ada Arni, Eton sapa lagi erk...huhu..yg penting kawan seangkatan dgn kami yg bujang2 lah dulu..selalu sblm tidur aku ingat lagi, asyik borak tntg masa depan..apa akan jadi..kalau ada problems dgn bf ke..masing2 akan call utk ty pendapat..hahaha..poyo noo saat tuh..tp xper, pengalaman mematangkan..ceh..dan dari situ jugak..aku dan kami saling kenal kawan masing2..Erm, kes dak ita ni..hmmm..yupp sapa yg terdekat dgn dia, pasti tahu her past memories..i knowing her past tuttt..becoz he is my  fren of us jugak..sampai skrg akupun masih contact dgn mamat ni, walaupun dia dh ada 2 anak..almaklumlah classsmate aku skrg..humm, when she suffering, we try to make her happy..saat tu..aku x leh nk luper..so start from that, we jejak kaki kat tpt2 karok..jamban memule..hehehe..dari situ gak kenal dgn cikgu2 dr sarawak..kebetulan satu kuarters dgn aku..tp jumpa tgh mkn durian kat angsana, kebetulan one of them adalah kwn dak Arni..Start dari tu, dak Ita berkawan baik dgn slh sorang tu..till ada something yg mybbkan diorang hv to separate...hmmm..actually byk sngt our memory ni..

Masing-masing ada kisah masing-masing..macamana pengalaman percintaan dahulu ..dan akhirnya sekarang berjaya menemui kebahagian yg mudahan2 itulah yg dicari. Arni akan kahwin bulan december ni, Eton pun baru bertunang 2 hari selepas dak Ita tunang..actually im glad and happy for her...perhubungan selama 7 tahun akhirnya termetrai dgn sebuah ikatan pertunangan..yupp..Shah, akhirnya kau membuat keputusan yg tepat....salute beb!!!syawal mungkin Syah n eton bakal disatukan...so yg tinggal skrg hanya aku...how im feel???hummm..sejujurnya im happy for them..we see, we shared the hapinees and sadness moment together..we see the tears of us when pain of love..huhuhu..myself sedaya upaya yg boleh aku x mahu terasa sgt, terlalu tertekan..aku hanya inginkan perasaan yg normal..tp aku jua manusia baisa..kdg2 aku mmg terasa dan tertekan dgn situasi ini..tp, aku sedaya upaya utk membuangnya jauh2..ada xder, aku akan capai my fon and borak with my fren...

yup..diz yr my age 27..muda lagi..muda lah sgt..kata org dh cukup matang dan sesuai utk married..itu kata org..sebb yg menanggungnya aku...bukan xder yg hendak berkawan..im too selected now..selepas apa yg terjadi pada tahun lepas, aku lebih berhati2 sedikit. For me, aku sgt2 tertekan pada masa tuh..DIA sgt berkesan di hati aku dari lelaki2 yg pernah aku kenal..tapi xper, life must go on. Aku sgt pasti he happy dgn family yg dibina..banyak nasihat yg baik yg masih aku gunapakai sehingga hari ini..thanks lah yerk..apapun aku akan belajar utk ikhlas ketika melakukan perkara tersebut...dikalangan kwn2 aku rasa..im happy go lucky person, ada sifat2 kebudakan..yupp..aku xmau terlalu serius..sbb, aku xmau nk fikir benda2 yg makin membebankan aku..ada benda yg aku mmg ambil serius..xperlah, skrg aku teruskan dgn apa yg ada di depan mata dan aku teruskan hidup walau sbnrnya aku belum bersedia utk hidup keseorangan..aku akan sentiasa bersabar, sbb aku ingat kata2 ini.."setiap kesusahan pasti ada balasan yg baik di kemudian hari, itu janji Allah"..Yupp..aku gembira utk org lain..dan terus berusaha dan berdoa..insYaAllah apa yg aku kehendakki pasti akan dpt..cuma masa yg menetukan..



ceh..kunun2 lepas ni turn aku pulak kan..selalu curik2 sirih..this time minah ni siap kasik lagi..ceh..hopefully..Ameen


Pre-United lah kot..thanks..walau seketika..really bermakna babe...Arni kat KL.Eton kat Putrajaya..we hv something to missed...we shared something before..ingat .......we knows our past memory..our past sadness, happiness...everthing..!!huhuhuh..best...simpan elok2 K...best friends forever...



aku pun xtau naperlah aku edit sampai jadi camni..papepun..aku n eton mmg suka bergambar..hik hik....




ni pose ntah papentah..ni kunun nk amik posing kat luar..g lah kat kebun kelapa sawit dak ita ni..hohoho...kureng tonggek lah arni..x cukup 90 darjah..

finally..setelah lama x bermekap..perghh..mcm tepung gomak pun ada...ni gara2 si mak andam dak ita..aku just nk mekap kat mata..dgn muke2 aku skali dia taramm..neway, sesekali tgk muke lain mcm ..ok gak,,hahahahha




activity pagi2 sblm majlis berlangsung..buat sirih junjung...nasib makcik eton dtg memberikan pertolongan..nk harapkan aku..hampehhhh...


i like it!!because i made it...that a great when u spend time in night just doing this and make ppl enjoy with ur foods...huh...i hope i can learn more and be better..im doing because i really love it...doing for my great frenss..yaa..for Arni and eton..i will make it for ur wedding soon..:-))


Untuk kawan-kawanku, banyak yang kita telah kongsi bersama. Kamulah pendengar setiaku, pendorong ku..dan memberi kekuatan dikala aku sgt2 tertekan..hahahaha (poyo seyyyy..ingt balik)..aku teramat gembira dgn apa yg korang dh pilih ni, hope kamu semua bahagia dgn apa yg kamu pilih dan mendoakan kebahagiaan dan kejayaan kalian. Sesungguhnya aku teramat menghargai insan2 yg baik disekelilingku selain family aku..Sayang kat Korang!!!! 



No comments: