Friday, April 30, 2010

~Hampa VS Hampehh~

Da entry..Pagi-pagi aku open FB, then ternampak komen Hanafi (my classmate)..dia comment;

"meza kptsn dah keluar semua...teruk2x...kepada yg bertambah baik taniah...hukhuk"

Akupun dengan sepantas kilat melawat website portal    http:www.space.utm dan login utk melihat yg telah diwar-warkan. Humm, memang betul. Semua subjek dah keluar keputusannya dan keputusana ku???actually aku tidaklah terlalu berharap sangat aku akan dapat yang terbaik tetapi bersyukur kerana masih melepasi angka itu (seriusss aku cuak kalau terjatuh di bawah angka itu)..kalau ikutkan my result mungkin akan lebih baik kalau Math. Engr tu aku x dapat C+..(sedih glerrrr nihh)..dahlah 3 mata kredit. xpelah, lecturer pun jenis yang ikut buku, so kene terima seadanya..

Nampaknya utk semestek pendek ni, aku kene bekerja kuat lagi. Untuk support pointer aku utk next sem agar tidak melepasi angka yang tidak diinginkan. Entahlah akupun terfikir juga, buat apalah aku susah payah nak kejar pointer nih???bukannyer aku xder kerja ..motif aku mula2 belajar, aku tak mahu kejar pointer sangat..asal cukup makan sudah. Tapi bila dah belajar, aku jadi lain pulak "kejar pointer". Aku bukanlah pandai sangat mcm adik-adik aku (selalu aku tgk diorg relax je, nk exam baru study).aku belajar pun dgn diorang...kdg2 aku terikut2 juga style diorg...bila tersedar aku ingatkan balik diri, aku bukan mcm diorg yg bijak-bijak. Aku kene berkerja keras utk jadi mcm tuh..actually ada sebab kenapa aku have to get the best CPA..(hanya org2 yg tahu...fhm kenapa)..its not like aku nk bermegah2 or nak menunjuk2...Masa aku xd komitmen ni lah aku kena berusaha bersunguh-sungguh (we dunno what we hold the future)--->ayat ni aku pinjam dr seseorang dan aku pegang sampai skrg..;-(.

then, aku x percaya si Hanafi tu dpt CPA sikit..dia best students. Bijak, rajin..semualah bagi kat dia. even dia pun bz kat office(dia kerja dgn JAS). Apapun aku suka sebab dia very the humble person..Apapun, aku nk tgk result adik-adik aku camner then nk dgr mak dan abah aku ckp mcm ni

" ha, tgk kak miza yg belajar part time pun boleh dapat ****, then korg yg belajar full time pun dapat lebih kurang je"
(ini ayat masa sem lepas)..hahaha...well, korang klu terbaca ini entry sorry lah erk. Korang mmg terbaeeeeeek dr kita (ganti diri saya/aku bg family kami). lagipun korang dh selalu sangat dapat dekan kan.

Last not least, demam aku x jugak2 kebah. Spoil keinginan aku nk g Tg. leman esok, see how later. Org ckp "sakit pengubat dosa-dosa kecil".  Aku harap-harap begitu juga dan kembali merenung kesilapan dan kealpaan yang telah aku lakukan. Dalam tgh feeling frust, boleh pulak dpt called dari number yg aku dh jangka dari mana;

"boleh  saya bercakap dgn Cik Nurhamizah, saya dari Menara Kuala Lumpur....

aku pun potong dia ckp;

" ni mesti awak nk ckp kat saya ada offer kad itulah, kad inilah kan..sorry sy tak berminat nak dengar"

tuttt...then bos aku dari bilik sebelah keluar dan ckp kat aku

"sapa ajar ckp mcm tuh" tersengih-sengih pandang aku..hahahaha, aku dh malas nak layan. Bukan sekali dua, dh banyak kali. Apapun, aku kalau aku jadi receptionist aku bukanlah seorang receptionist yg baagusss (mcm bos lama aku pernah ckp)...that y lah aku x masuk bidang tuh...bidang2 yg kasar2 ni je sesuai dgn aku..mhuwahawhahwa..

No comments: