Monday, May 17, 2010

Hang Out..Bla..Bla..

Actually aku dah lama gila x bersosial dengan budak2 nih..
Memang lama sangatlah kot..Sem lepas, rasanya aku bersosial dgn diorg pun g karoke...
itulah yg last..then kalau lepak sama pun time lunch (time break)..
pastu aku balik rumah..diorg ajak g tgk muviee ke..even g Go-cart ke..
x join ler aku atas sebab-sebab yg tak dapat dielakkan (ini ayat poyo)..
so lepas habis kelas Hubungan Etnic (sangat bosan sbb subjek membaca dan ini Sejarah beb),we all decided nk melepak sesame..planningnyer nk makan KFB flavour Lada hitam (sibuk aku promote satu kelas)..semua terpedaya ..hahahahha..
tapi we all follow si Talib aka Abg Long aka Pakcik.hahahahha
keluar2 dari UTM..terus dia stop kat Mcd Drive thru kat belakang UTM..
follow je lah pakcik...
sesi melepak ni Mas (dia balik awal ..coz adahal)..samalah ngan si Epul (balik Pontian)..Kema (kerja pulak)..Sab(sem ni dia drop sume paper)...so akuler terkontang kanting perempuan....Tapi aku fikir2, dah lama gile x melepak dgn diorg..layan kan je..


Masa ni Debab beria-ria cite pasal KTM yg skrg tgh fight dgn sgopre (since dia pun keje dgn KTM)..kemungkinan besar sgpore dapat tanah KTM kat Sgpore...dari isu Jambatan bengkok..implikasi tak jadi buat...Mahathir marah...then Kastam n Imigresen Malaysia yg kena keluarlah dari sgopre since tempat tu dah xd hak negara kita. then dia siap cite, org sgpore suka nak KTM coz terus sampai Hatnyai...then sambung smula buka cite offer tender jual besi buruk ...kontraktor KTM..bla..bla...tapi yg aku tak boleh blah dan aku ingat ayat dia tentang ni,


Debab: weh, ko tak kan xd lagi pengganti ex ko??
Aku: rahsia..hoho(jawapan selamat aku)...
Debab: tulah ko, kat FB ko tu tulis "in Open relationship"..kalau ko tulis status ko "single" nanti org ingat ko mmg nak single. So better ko letak "in open relationship" ..mesti ramai yg nak kawan dgn ko..
Aku: wehh...xnaklah aku..mcm desperado pulak...aku x mcm org tuh, letak in open raltionship (refer kat org tua sblh aku)..hoho
Pakcik: weii, ko kena open minded sikit lah, benda2 mcm ni cuba ko bukak mind ko...kalau ko masih berpegang pada apa yg kau nak.ko limitkan...mmglah tak akan dapat..cuba ko longgarkan sikit..(dgn penuh excited org tua ni bercakap siap tangan2 lagi)
Debab: entah, aku mmg rasa nk bertunang..sebab tulah aku letak status aku "engaged"..

dan selepas tu start lah ber-argument dgn diorg nih..hoho...


Ni Syimi...we all satu sekolah dulu kat Tun Habab time aku Menegah Rendah sblm pindah kat Teknik. Masuk semula kat UTM baru jumpa semula..


Tak sabar nk tgk muviee ni..SHREK FOREVER AFTER..
Ni Debab yang beli..tapi aku jakuns sikit..aku yg beriya bukak kan plastic patung2 nih..



inilah org tua aka Pakcik..kadg2 kalau mood aku baik..aku panggil dia Abg Long..xlah tua sgt pun pakcik nih...tapi dia selalu ckp "tua-tua pun masih menjadi rebutan..cuma tinggal aku ckp ON jek"..haha, ituleh jawapan standard dia time aku ckp dia dah tua..hohoho..


Hensem ke??spec pakcik lah nih..dia ckp perempuan ada jugak pakai..nak juga tgk aku pakai...lelaki yg berbaju merah kat blkg tuh, akupun confuse..sebab sekejap2 duduk depan meja kitaorang. pastu kat sebelah, pastu duduk keat belakang nun..aku terfikir adakah krn aku terlalu excited bercerita dan ber-argument dgn bebudak ni ..dia jadi rimas.hahahaha..yelah, umpama MCD tu kitaorg punyalah pulak bila cite x ingat dunia..

No comments: