Sunday, May 9, 2010

How u address people for the first time u meet…

The entry quite cliché actually. But I need to put in something in da silent canvas. Well, this is my experience for the 2nd day of short sem actually. This sem we took a general courses which mean the subject that all student’s need to take it (WAJIB). Seem diz semester, some of my classmate was quit…hmmm, menurun sebentar semangat (aku mmg bz body sikit, sorang xd  aku notices). But I,ve to looking forward, what I hold rite now . This is my decision and I have to move on. For this semester we combine with other courses, so diz sem my courses combine with the person’s who are people calling Cikgu..

 

Bila masuk ke kelas, I saw one of girl sit beside me. I just smiling first then start to shake hand with her, dunno and I just call her kakak(reffering how she look like and the attire of her) ..then we keep talking those and this, then we talking about our previous place of study. She told me that she graduated at UTHM in Diploma in Education. Then aku dgn penuh confident (biasalah ni habit aku),



“masa zaman sy rasanya dah takder diploma, coz semua dlm degree”



dia pun balas



“oh ye ker, agaknyalah..’ then aku pun Tanya dia “umur berapa?” she reply back “27”

 

Mau tergelak kamik degar. Hahaha, malunyer padahal sebaya. Aduih malunyer. Entahlah, aku rasa bagi diri aku ni, selalu tgk penampilan yg kalau agak-agak mcm makcik or attitude mcm makcik2, I will call her kakak . Perasan sungguh aku ni, perasan yg aku ni muda sangat (hahaha, walau sebenarnya mmg pun ada ramai yg ckp aku ni muda lagi)..kui kui..perasan sungguh. Yelah perangai mcm budak-budak (ooo..aku mls nak too matured sgt sbb mls mau nk pening-pening kepala..gila2 lah best)..at the same time harus matured pada benda yg obviously too importance.

 

Itu satu hal. Then for second day, masuk class and we have one of new member’s of this subject. Apparently, the sweet and cute lecturer masukkan dia dlm aku punya group aku utk presentation. Dan dan aku panggil dia kakak (prediction by her personality, attire and so on)..then bila kitaorg change our fon number dia Tanya aku berapa umur aku, aku dgn bangganya (albiasalah aku ni ) menjawab dgn sgt confident, dia jawap “oh saya 26”..hahaha..second time aku malu..(hahaha, tapi aku buat muka bodo lah aje).

 

The conclusion is next time Tanya dulu umur berapa kalau agak-agak sebaya aku. Perasanlah aku ni muda sangat. Lain kali just gunakan kata nama sahaja utk membahasakan diri (kan sudah malu). Hahaha, tapi muka dh tebal dah. Perasan muda lagik iyeee…last or not least, how to overcome ppl call u syg??iyerkkk…the person sgt tak paham bahasa (with the other's reason). Lainlah klu my love’s one’s or my friends yg mmg kaki mengusik yg teramat sgt. sorry, that not effected to me. So stubborn even dh cakap veryyyyy clearly....pening + malas+penat+mual nk face dgn org yg x phm bahasa. Lagipun aku bukanlah pelakon yang baik pun. Sifat kurang berbudi bahasa ni kadang-kadang terkeluar jugak. Apapun ini ujian bagi aku...

No comments: