Wednesday, May 12, 2010

~KLUANG RAIL COFFE~



Nowdays, ramai yang suka lepak di tempat-tempat mcm mamak, kopitiam, Starbuck etc etc selain kedai-kedai makan biasa. Beberapa hari yang lalu, aku and the gang pergi ke Kluang atas urusan kerja. Kalau pergi tempat ni mmg tak sah kalau kitaorang x singgah sekejap pekena kopi kat Kluang Railway Coffe. Actually several time jugak lah kopitiam ni masuk dlm majalah 3. Actually kat Kluang ni ada 2 tempat, main ada betul-betul kat setsen kereta api kluang (bos nombor 3 dlm KKR suka g tempat nihh..walau xdlah bersih sgt tpt nih).. dan yang keduanya di tengah bandar Kluang (nearest bus station). Tapi dulu sebelum tahu kat mana stesen kereta api Kluang ni, aku dgn penuh confident masa kat Gemas (that time g rumah Ita so dkt dgn Gemas), ajak dak Ita, Eton and Ain g stesen kereta api Gemas, mana lah tahu Railway ni ada kat sini. Ropenya salah daa..haha, kopi pun x sedap..Ramai pulak mat-mat perang kat sini melepak adalah.

Aku suka kopitiam ni. Tempat dia betul-betul tepi jalan (tapi kena pandai cari lah), sebab kat Kluang ni banyak one way. Then dia punya décor dia mmg clasic (ala-ala dulu). Kalau kat Jb ada satu dalam Plaza Kotaraya (opposite Bangunan SUK) and Plaza Seni kat level 1. memang hot place lah tempat tu. Kat sini yg best off course lah kopi dia..kawww giler..tapi aku plg suka coffe floatnye (sure pening kalau lepas minum)..tapi best..Kalau nasi lemak tu dia hidangkan dengan kertas yg selalu buat bungkus nasi lemak, then letak kat atas pinggan. Harga mmg reasonable.


reasonable price...full of cream..if kita bancuh sendiri kat rumah, npk oily...but sedap lah jugak



The decor..clasicc..the owner try to match dgn tpt yg asal kat Kluang Punya steen kereta Api..same kat JB  pun...i like that..rasa mcm duduk kat rumah atok aku dulu2 (skrg tiada lagi, coz dah berbatu-bata)


This is my favorite..yummy...coffe with float....sure pening after minum..dunno why..but sgt sedappp...simple tapi glerrrr sedap (xdlah dpt samakan dgn SB, GCB..etc etc)

Actually bandar Kluang ni pun dah maju. Banyak mall ada, even nearby Batu Pahat. So mmg bukan pekan koboi lah mcm Mersing hoho..kalau aku dpt posting antara dua tempat ni pun aku x kisah, sbb bukanlah tempat yg dull sgt like Mersing (disebut lagi)..hoho..

No comments: