Wednesday, June 23, 2010

Addiction Of Blog....

Today is wednesday..how fast time run..huh...
wow..im counting July...sangat dkt...wah...masa..cepatnya!!!!
well, my daily routine..woke up on 5.45am like that..sometime ada lajak2 sikit pukul 6.00am..and i'll be make sure x lebih pukul 6.15am..if not...u know nasib kat jalan heading to my office...jammed ok...
dah beberapa hari ni aku jadi org yang terakhir balik dan orang yg awal sampai..(sighhh...mcm lah bnyk sgt kerja kan..)..i curi masa siapkan assg. kat office ok...coz bila sampai rumah, nampak bantal..landing dan...zzzzz..

lately aku ada hobby baru...actually is not new hobbbies..
but, i'm more addict with diz new hobby recently...
before i do...i too addict with FB...celik mata..FB..
sampai nak termuntah lah kan..now, i come with new addictions..
blogging...personally i'm using blog just medium as my diary...
just put all away what im feeling since 2008..before aku tahu guna blog..
aku just using friendster blog..time tu friendster tgh hotttt....
then bila zmn FB..tukar pulak...notes kat FB...
when frust ke happy ke dgn life or with my bf time tu...release..
then aku suka time dia comment (seriess..maknanya dia kesah)..
now, "dia" sudah ku BLOCK...atas sebab2 yg aku tak dpt elakkan..:-).
so jahat!!! so, he can't find me!!!!!, unless dia tukar id jek...that y akupun
x sembarang approve FR kat FB..

Now routine, pagi2 buka blog dan tgk new updated blog...
first blog yg aku follow, http://leedssecrets.com/...suka baca, sebb bnyk info
tntg kecantikkan, diet and yg plg best sbb aku nk semangat dia...dia masih lagi study in PHD at the same time dia adalah anak sulung dan juga seorang isteri..let imagine's how..semangat dia meneruskan pengajian tu..itu yg aku nak!!!....then dlm dua bulan ni (actly kenal through by kak leed pny blog juga)..peeja..http://peejburhan.blogspot.com/..suka baca jugak..coz ayat dia selamba gila..kena dgn kepala aku..seriess beb, aku selalu pagi2 baca entry dia..mmg nak tergelak guling2...then dari situlah, kenal dgn ramai blogger..normally,aku suka baca dari awal penulisan dioarang utk kenal dgn lbh rapat lagi Who is he/she..more friendly kan...

latest (baru smlm jumpa)..ni pun dari entry si peja juga...i found this blog../http://inibelogsaya.blogspot.com/..u know what, OMG..adik aku si Zai pernah cerita tentang blog ni..tapi time tu aku just ignore it...




this girl..Hanis Zalikha...modeling ...and students Uitm...betullah kata zai tuh.cerita kat aku haritu beriya2 time aku lepak bilik dia kat UTM sblm dia grad....baru aku terjumpa..dan post2 dia sgt bagus..aku suka baca juga..dan skrg tgh study lagi utk baca entry2 dia..sbb banyak juga tips2 kecantikan and so on..dr sini juga, mama dia pun ada blog juga..dan yg best sebab banyak resepi masakan...well, akuni jrg lah memasak..tp bila time rajin dtg..bolehlah aku mencuba resepi2 tuh...jrg masak bukan apa..mmg x suka makan sgt, dan kalau masak pun kalau aku je sorang yg makan...kan ke x best ..yg lagi dua org sibuk nak berdiet....

yeah...that my addictions now..
sampai x sedar dah nak pukul 8.30am...
aku sampai office 6.45am mcm tu...
yelah, bos aku g meeting kat Kota..so aku ralit ngadap blog dia ...
sedar2 baru teringat..OMG...my duty...sebeban smlm ptg atas meja aku...


dan yg x boleh blah, bengang sekejap dgn org awam kat luar office aku ni..
hello, kau orang tu nak dptkan kewarganegaraan Malaysia kan (kesian kan)..
so, tylah elok2....
Jabatan Pendaftaran pulak (since sebelah office aku)...
dah tahu korang tu nk buat interview utk semua org awam ni..bukalah
pintu bilik utk interview cepat2.(bilik tu sebelah office aku juga).. ..
ni office aku yg jadi mangsa...
then bila suruh g tanya pendaftaran...dia tolak suruh
tunggu depan office aku (ada bangku kat depan niii)..
org awam ni pun 1 hal..tahu baca ke tidak papan tanda ...
nama office ni apa...huarghhhhh....pastu nak marah2 kan...
mcm betul je ko ckp yg ni lah tpt interviewnya...
persoalnnya..siapa yg kerja kat sini???
pleaseee ok...
bengang sekejap aku....

No comments: