Thursday, June 3, 2010

KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN

Lately aku suka sangat dengar lagu ni berulang-ulang kali..
macam best je lirik and muzik dia..
Then season ni pun aku x follow pun..coz xd aura mcm AF7..
yuppe, aku minat sangat kat AKIM AF7..hoho..
tapi aku xdlah xtau perkembangan AF8 ni...
tahulah siapa yang terkeluar, shahir ni dulu ex-asasi UIAM,
ex -saujana, dah keluar tapi dapat undian masuk..dan akhirnya jadi juara..
tahu dia jadi Juara pun just dengar ERA..coz masa tu curfew lagi kat Kampar..Nasib ada geng yang suka benda2 mcm ni..si Dayana kat sana..
luckly season ni pengetua dia Norman KRu...
semua yg terkeluar ada single masing2..dan lagu pun mmg best..
berbanding season 7 yg mmg ada aura, tapi single biasa2 aja..



Tak perlu ucapkan sepatah kata

~KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN~

Kerana lantang terbaca dari muka

Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa

Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi

Betulkan kesilapan perhubungan ini

Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan

Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan

Ku dah cukup menampung selautan

Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam

Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan


1 comment:

MisZ inSZAiNS said...

hmm,,mmg sakit kan bile berpisah..tp if itu yg terbaek,,relakan je..dh tertuis die bkn dijadikan tuk kite..yg pasti smpi terkadang tuk mencari n bermula smula..jd takut n sangsi pd sape2 n pd ability dr sndri..hmmm..nice 1 babe ;p