Thursday, June 24, 2010

~Percutian ke Tasik Kenyir 2~


~sharing is caring~

ok, since ada yg bertanya kat email aku pasal apa yang best kat Tasik Kenyir ni, here i post sikit some picture or aktiviti yg boleh dilakukan kat Tasik Kenyir. Actually, sebenarnya tempat ni best pada kaki-kaki pancing. Kalau untuk honeymoon, memang tak sesuai. Then kalau syarikat-syarikat dan jabatan-jabatan kerajaan nak mengadakan mesyuarat atau pun kursus company/jabatan..bolehlah..tapi kalau lama-lama kat sini, mau jammed kepala juga. Sebab kat sini memang tak banyak kemudahan.

let watch it------->>>>>>>





actually banyak chalet kat Tasik Kenyir ni. But kalau nak dapat harga yg murah, better choose yg goverment punya chalet. Kalau ada sedara mara yg kerja gomen, boleh gunakan nama diorang. Tapi korang kenalah check dulu kat website dia http://peranginan.bph.gov.my/     ..samaada ada kosong lagi or tak...nak booking tu biasanya 3/4 bulan awal. Biasalah, benda yg murah ni cepat full booked. Dulu masa aku keje kat JPM, tahulah sapa yg incharge rumah peranginan ni. Bolehlah nak adjust2 bagai kalau nak pergi kan..Skrg not sure samada org yg sama yg incharge...so kena check dulu..




First point sblm sampai ke destinasi yg sebenarnya. Kenalah tunggu dulu boat yg nak bawa ke destinasi kan..almost 45/30minit juga nak sampai ke destinasi yg sebenar..tp best tgk air, environment-nya...



ini nama dia En. Alias ..penyelia rumah Peranginan Tasik Kenyir..
masih lagi berkhidmat untuk negara sampai skrg di sini...



on the boat..
see the view from the boat..(lokasi mula2 park)



Inilah lokasi 1st park..
ini semua rakan-rakan sejawat saya waktu di JPM..
im pretty sure, semua dh berubah angin...termasuk saya..
kecuali Pn. Wawa n Pn. Aida (time ni Cik Wawa and Cik Aida) lagi...
rindu saat ini~~~~~weee



~the view is ~



antara banglo-banglo yang ada..
actually ada dorm...
everthing ok...
kira kalau nak buat kursus pun boleh..
kemudahan sukan yg ada kat sini..court badminton..
tp skrg lagi banyak kottt...



 Air Terjun Saok
tempat yg best untuk dikunjungi..
banyak ikan kat area ni
best kalau nak memancing....



sangat besttt..bermandi manda



ikan kat sini pun besar-besar
ni sangkar ikan yg terletak di rumah peranginan ni....



ni view dari atas bukit otw ke tempat penginapan kami



nak pergi air terjuan Saok kena naik boat juga
adalah dlm 15 minit perjalanan



nak BBQ pun boleh

***sorry, pict x best..itu semua klik2 aku kat office**



view dari rumah penginapan ke jeti utk naik boat semula...
dah nak balik time ni



 Rumah peranginan Persekutuan Tasik Kenyir



 silap..should be letak di atas
air terjun saok..
sgt best


ok, kalau untuk chalet private rasanya banyak lagi kemudahan. Tapi entry aku ni base on chalet di Rumah peranginan kerajaan. Actually, nak makan ..we kena masak sendiri. Beli siap-siap makanan dapur, pinggan mangkuk, periuk belanga semua dh ada. Apapun boleh berurusan dgn pegawai-pegawai yg terbabit spt dlm website yg disertakan.



No comments: