Thursday, July 8, 2010

continue of hangin satu Badan

Aku tak rasa blog aku ni ada orang baca..so, suka-suki hati akulah kan nak tulis apa..asalkan tak melanggar undang-undang negara. Lagipun apa yang aku tulis kadang-kadang agak private dan aku rasa kebanyakkan blog yg aku singgah pun lagilah kadang-kadang cerita more private...aku biasa2 je..kadg2 aku ckp berlapis..manalah tahu ada yg boleh terserempak dgn blog aku ni walau SERIOUS aku x pernah nak war-warkan..kalau dah terserempak tu..minta maaflah yer kalau nama anda ditulis2 dalam blog saya ni...

akupun xtau knpalah hangin satu bdn aku smlm bila terpandangkan sesuatu. Tetiba je hangin...mcm bongok jugak aku ni. Masa drive tu rasa mcm mau je langgar motor2 yg menderu2 balik kerja dari singapore. Itu belum lagi aku rasa mau je tonjol2 kete org yg bawa lembabbbb gilakkkk.. oiiii x paham ker, aku dahlah hangin 1 badan nihh...pastu ko pulak bawak lembab gilakkkk...g lah line lain kalau ko nak bawak lembab mcm kura2.....haisyyy...setan mana yg buat aku rasa 1 badan...tension seyyy...mau aku kena darah tinggi kalau selalu mcm ni..huhh....

Pastu aku bengang betul dgn mentaliti sesetengah org ni. kalau tengah study x boleh kahwin erk...hello, umur aku dah 27..bukan muda lagi...ke ko nk tgk umur aku dah 35 ke baru nak kawin...masa tu org dh x pandang dah aku lagi...bnyk lagi yg muda2 ni...ok fine, mmglah agak kalut sikit..semua benda nak urus..pastu ko nak suruh aku berenti belajar ke kalau nak aku kawin??? aku x mau pisang berbuah 2 kali..cukuplah aku dh kena sekali....even 'dia' boleh bagi segala2nya kat aku...tp kalau aku korbankan cita2 aku..wasting kan...aku kalau boleh nak benda tu seiring...tapi kalau dapat lelaki yg x boleh nak faham atau buat-buat x faham...hahaha, padan muka aku...x kan seumur hidup aku nak makan hati kan...

tapi dlm aku hangin2 nih..ada lagi berbenda2 yg aku amat takutttt..nak nangis pon x guna...bendani semua org perempuan tunggu2kan...gilakkk lah...benda ni aku dh agak dan aku boleh jangkakan, cuma aku berharap sgt yg ianya tidak terkena pada aku...tapi, inilah kalau dah dewasa (walau ada org ckp aku belum dewasa lagi)...banyak benda yg dtg tanpa diduga lately. seriuss aku cuak gila skrg ni...sblm ni aku pernah suarakan dlm entry y aku tak ingat bulan berapa, tp dlm nada y ala2 lawak2...tapiiii..OMG kena balik kat batang hidung aku...

Rasanya baru smlm kawan aku A share yg 2 org proposed dia. gila kentang kan..benda ni semua org perempuan aku rasa akan hadapi. Yang ditunggu2 x dtg..yg x ditunggu2 akan dtg...patutnya aku bersyukur..tapi...haisyyyyyy....ok fine, aku mmg x heran lah kalau ada org buat preparation kahwin dlm 3 minggu jek..dr decide nk kahwin sampailah majlis (normally majlis ala2 aja)...cth yg paling dkt Sidek...dh mmg jodoh dia kan...

Susahnyer jadi org dewasa ni.....padahal kita boleh jadikan benda ni simple je...ok fine, x perlu cerita panjang..aku rasa mcm nk pergi kat gua yg xder org lepas tu duduk situ diam2...xd sapa pon yg akan terjumpa aku kecuali binatang2 liar dan seangkatan...bila hangin satu badan bersatu dgn rasa cuak yg amat..mcmnilah jadinyerrrr....

2 comments:

zylang said...

aku rasekan, aku ikut ko balik kota mase majlis tunang ko lah hehehe mesti x lame lg kan??? aku doa yg terbaik utk ko. buat istikharah d better way k

dari sudut Hati kecilku said...

hahahahha..ko ni ada2..
kalau ikutkan akuni mmg nak sgt kahwin,,tp bukanlah dlm tempoh yg terdekat ni...apapun serius aku mmg xpaham gler dgn lelaki nih!!aku hangin pon x bertempat kot...cemburu x berrtempat!!!hati sendiri y sakit...
alah, taun bile lah ko nk tunggu aku tunang nok...xpyhlah tunggu time tuh...dtg jekk bebile..