Tuesday, July 13, 2010

~ garis-Garis Penuaan..oh no!!! ~

Bila bangun tidur, i check my face...ohhh..no..seem my face ada garisan-garisan penuaan ..especially di bahagian mata. Orang yg suka gelak mmg mcm ni, cepat sgt ada spot2 mcm nih..(huh, sangat perasan ok!!)..org lain ok jek...sampai aku senyum lebar2 depan ita dan tanya;

A : wehhh, ko tgk muka aku..banyak garis-garisan x kat mata
I: haah, banyak....
A: Cuba ko buat, aku nk tengok (x puas ati ni...)
I: ada???(sambil menyengih)
wahhh, x puasa hati aku..dia xderlah banyak mcm aku..sampai kat bawah2 mata bagai...

Aku rasa corak pemakanan pun memainkan peranan. Kadang-kadang product yg kita pakai pun  salah satu influence benda2 yg menampakkan garisan2 ketuaan ni keluar. Cuma aku takut gak, coz lepas dah x guna removal eye brand Estabel (since product ni susah no ada kt market Malaysia..made in France ok)...aku guna cap Maybelline pulak...lepas guna removal cap ni (since aku suke lah pakai celak kan)..aku perasan yg bhg mata kering ( mata is sensitive area ok)...and garisan2 penuaan tu ada..ke memang dh makin lama makin nampak garisan2 tuh..huh, sangat perasaan lah aku nih..ada yg ckp gune oil Baby johnson jek..ye tak ye jugak..nak jugak yg mahal2 ye...tapi skin care aku bkn yg mahal2 sgt pun..ooo kulit sensitif glerrr...ingatkan yg murah tu x berguna, tapi idokler pada kulit sensitip aku nih..sampaikan skin specialist yg aku selalu jumpa dlm due appoinment aku ckp " jgn ingat product2 yg mahal..yg selalu ada kat TV tu sesuai dgn kulit kita"..yeah that true...so semua skin product aku "medicated brand"..hahahaha..hambikkk ko..



Description: 8 hour lifting effect with essence of cherries. Dermatologically tested.



Is Garnier Lift firming mask right for me?


Yes, if you want to effectively and instantly combat the signs of ageing: lack of firmness and facial contours that lack definition.


How is it different?


The formula, enriched with 100% natural essence od cherries smoothes and tones the skin to give facial features a lift. The formula is also enriched with ginger, known for its stimulating properties, and leaves your skin with a more youthful appearance.


: Timun :
Mengandungi sulfur dan silikon. Juga untuk kebaikan buah pinggang untuk membersihkan asid urik.
Yang telah dipotong  ni, masa nak tidur letak kat mata..ulang sekali lagi..mata ok..bukan kepala.
so, boleh reduce-kan dark circle bawah mata tu...so, sport2 hitam tu blh reduce lerrr...

 



Yeah..hasilnyaaa.harus ambil awal pagi yer pict nya...reduce lah sikit....cuma kena buat selalu..apapun, ye..saya bukan muda lagi..tapi xmauler lagi nampak tua dari usia sebenar....

No comments: