Wednesday, July 28, 2010

~Malangnya~

Apa aku nk katogorikan hari ni bagi aku???
ngeh ngeh..adakah hari carca marba ku??
atau kah hari SELEBET bg aku??
ataukah juga hari MALANG bg aku???
ngeh ngeh....
sesungguhnya akulah org yg sgt selebet hari ini!!!
ni aku definasikan diri sendiri lah yerrr...
kerana I MISS ALL MY MAKE UP STUFF!!!
akupun tak perasan..how aku boleh terlupa bawa..
normally aku ingat...sebab kaler MERAH bekasnya ok...
yelah..iniler kalau x rajin nak memekapkan diri kat rumah awal pagi..
madang mekap kat opis jek ....
mcmlah mekap sgt pun kan...
normally aku hanya akan sapu toner and sapu cream (x ingat lah yg specialist bg)..boleh x ingat???
then kat opis baru touch up....xdlah heavy ok..
just nice jek....tapi harini???
ngeh ngeh..nasibler ada Johnson Johnson Powder Cik Som ...
aku tepek lah kat muke...bg x nampak mcm mayat bergerak kan...

Lagi malang...
harini aku kena bayar liabiliti aku...
ok fine..some of lambat lagi due date nya...
tapi kira langsam lah kan..pulun habis semua...bg settle...
pastu akaun aku mesti dah kekeringan..ngeh ngeh....
pandai2lah kau berjimat MIZA!!!!
internet cam hado lah pulak kan harini..
konon nak buat Online jakkk..
pk punya pk....baik aku berjalan pergi semua Tempat membayar liabiliti...
ala..x jauh pun..settle semua x sampai sejam pun....
tapi dlm otak aku dah terpikir...
doa ni beb..
" Ya Allah..janganlah aku terserempak dgn Bad and Ishak kat cafe MBJB"
cop cop..diorg ni ex-poli aku...TA kat MBJB...
aku pelik ok..time eku lalu cafe diorg...since diorg punya cafe ada gak yg kat luo..madang jumpa mamat dua ekor nihh...
malu seyyy...pastu x boleh blah..mesti ajak lepak sekali...
ngeh ngeh..boleh????
masa lalu tadi...pehhhh...LEGA gilakkkk....
diorg xderrr....hoho..masa aku pun tepat kottt...
if diorg ada..means diorg mengulau ok!!!!

secondary malang aku...
aku rasa ni Third ok!!!
singgah warong Batu.(akupun xtau nape depa sume panggl warong batu)...
teringin nak tapau soto..(x bosan sehh aku mkn kat kedai ni)..
terjumpa dgn pegawai Perangkaan..
akuni ringan mulut pulak menegurnya...
pastu menanyakan/cite masalah masa banci..
dia pulak g membebel kat sofea (penyelia UB aku)..
coz dia ingatkan sofea x buat keje..
aku punyalah nk cover...
tapi ..biasalah bak kata Pakcik Tua..
"kau tu mana pandai menipu..mmg nampak sbnrnya apa y ko nk ckp"
aku rasa sebab aku ni Minan KK (kelam kabut)..
tapi aku cool jek..cuma xd idea kot nk pusing2...
sebab aku bukan pesen manusia putar alam...hahahaha...
adusss...hambekkk ko...
mampus sofea kena tanya2 dgn Minah nihh...
tapi aku rasa..aku tanya lain..
lain pulak minah ni jawab...hohoho...
sengal jugak...
adesss...aku jadi bengang kalau dia salahkan sofea...
tapi..lantaklah..janji keje aku siap....
cepat2 aku call sofea/ita bg explain dulu
sebelum dia call..haru beb kalau soalan aku disalah ertikan...

oh sangat malang...
tapi xperlah...
atleast bila x bermekap..aku akan cuba utk sentiasa tersenyum..
menyorokkan ketidak best an muka aku...
mcm canti sgtlah kan muke aku nihh..perasan ok!!
tapi ada juga mamat2 yg pandang2..
hahahha..x boleh blah.. xsedo...ada 2 maksud tuh..
ngeh ngeh.....
then....bila berjalan boleh tgk gelagat org..
ni tgk org yg sama jek..
last...belajar cara berkomunikasi dgn lbh baik...
pengajaran ok!!!!

No comments: