Thursday, July 29, 2010

~musim Durian~


Durian....every musim Durian jek..mesti aku akan ingat satu cerita nihh..ngeh ngeh...
dulu aku boleh lah dikatakan hantu durian...sekarang Tidak lagi...3 ulas pun dh kenyang...
Tetibe jek smlm g Kip Mart..Then nampaklah durian melambak kat Kip Mart..dh murah dah...
Aku pernah tau masa dok kat GP makan durian rege RM 25.00 ++ sebijik!!!
masa tu craving gler durian nihh...g lah RNR carik durian..
pulak tu RNR tu mmg off to Singapore...
so every fruit tu agak kualiti sikit lerrr...
ntah aku pun tak ingat gred D berapa durian ni..tp mg Mantopp ok rasa dia...

Fine..tiap kali musim durian aku sebenonya akan ingt peristiwa thn 2006..
That time i still young (lahh sgt kan)...23 baru...
masa tu Ita tgh Frust gilak dgn dak Ipin..
(mampuih ni kalau minah ni terbaca...)...x suka tgk dia time tuh...
masa tu we all x serumah..dan dia masih duduk kt Tmn Melor lg..
tapi aku selalulah kepergian kt rumah minah nih..boring kan dok GP yg hadoo..
seriusss beb aku mmg x suka tgk keadaan dia time tuhh...
dok frust gila dgn Ipin..asyik Nangis+tido+murung gilak...
so x suka!!! mcm bangang jek kan...krn lelaki yg x brp nk bestt tuh..
hwahwa...sorry lah Pin..kitorg mmg suke ngumpat ko...
aku kalau ada Arni+Aween..ooohhhhhh sgt jadik ...
since we all dh kenal mamat ni..almaklumlah bercinta dr zaman poly ok...
tapi..bila dh lama2..aku rasa ita pon tumpang sekaki...
akupun (masa tu Ipin msh blm quit degree)..selalu ckp kat Ipin..(since aku dh jadi balaci dia tkg bagi pinjam assg.. kan)...ckp jek terus terang yg kitorang selalu ngumpat ko..hwahwa..tp mamat ni ok sokmo...yelah..anak dah 2...benda pun dh lepas..cuma, TIPU lah klu x ingat lah kan....

ok ok...berbalik semula....cerita yg aku x boleh lupa..
adalah satu hari tu..aku+Arni bawa ita g jalan2 g Angsana..
motif..nak karok jamban beb..(yerlah..nk bagi hlgkan depress minah ni)..
masa tu x pandai lagi Red Box, Diva etc etc..
kebetulan that time ada karnival Durian kat luar Angsana..
tetibe Arni boleh terserempak dgn kawan sekolah lama dia..(lupa nama)..
cikgu kat GP..adalah lagi 2 org kawan dia..budak sarawak..cikgu sama sekolah..hah, yg ni aku ingt nama dia...hehe..Wan and James...
diorg pun pelawa kitaorg makan durian..muka x malu kan...makan lah..
since Arni nak borak2 dgn kawan dia ni...
Pastu diorang ajak g karok jamban kat Angsana..har har ..(sgt x boleh blah)...
dan dan je kan ikut...nasib ler diorg ni cikgu..so percaya sikit..
since ada kawan Arni...

Aku ingat lagi mamat2 ni gilerrr nyanyi ok!!!
sewa 2 jamban kot..pastu sempatlah borak2 dgn James..
rupenya kami dok satu kuarters kerajaan...cuma blok asing2...
Diorg ni rupenya kat rumah mmg suka melalak..ada set karok lagi...
si ita pulak boleh pulak dgn si Wan kat sblh...
tapi that time diorg x tuko num fon pun....
cuma bila balik suka usik2 je minah nih...
nak dijadikan cite...aku g Farmasi kat GP....tgh beli ubat batuk x silap...
tetibe ada org tegur...bongok sey mamat nihh...(aku dh lupe ayat dia)..
cuma cara dia tu mcm bongokk ....mamat dua ekor lah ni...
borak punya borak..aku ckplah kat Wan Ita kem salam (memandai jek sebenonya)...pastu dia pun minta lah num fon ita..
aku pun tanpa ragu bagi...ntah mcmana...lepas tu diorg contact each other..

pastu yg paling best...siap nak g course kahwin sekali yer..
aku macam biasalah suke menumpang..har har...muke x malu..
kat Jhr ni gambo nk isi borg kursus kawin nk kena pakai songkok (im not sure)
si Wan ni pulak siap berbaju melayu bagai..bersongkok..har har..
excited ok!!! tapi ntah...date nk pergi tu ada jek yg menghalang..
dat time Ita bz dgn bisnes dia..wan pulak..biasalah cikgu....
aktiviti ad-hock wekend...so tamat kat situ lah ...
ingat lagi ayat dia kat ita..
"kalau kita x jadi kawin pun..tapi sekurang2nya.saya pernah pergi kursus kahwin dgn awak"
lama jugalah diorg kawan..walau ada on off..then bila Wan dapat transfer kat Sarawak...hubungan tu jadi hambar....( i wont elebarate more..even i know every single WHY....)..ngeh ngeh....

then pagi ni aku bukak lah Friendster yg dh lama gilakk aku x open..so lemab..sbb dhalam x open..aku perasan..if bukak FB..akan lembab bila nk open FS....har har..rindu ok nk tgk gambo lama2 nihh...



masa ni raya...nk G Pontian..this time lah ikut beraya sakan..aku mcm biasalah..jadik pengikut setia..ngeh ngeh...masa dalam kereta ni dia siap cite ok pengalaman dia 1st time kat semenanjung...masa tu tgh main lagu Nurani by Cristal kat DVD dia..

Wan : Dulu masa 1st time dudk semenanjung ..xd kawan...saya suka dgr lagu ni
I: knp??mesti ada sebab kan...
Aku : makwe dialah tu suka..hahaha
W: Bukan lah ...dulu kan masa baru2 masuk keja (this time dia dh melalut cite those this exp dia mengajar..duduk tumpang rmh kawnlah...etc2)..
suka dgr lagu ni...one day tu masuk lif nak balik rumah..terserempak dgn James.masa tu dia baru posting kat sini...borak2 rupenya dia dari Sarawak juga...terus kitaorang peluk..rasa happy sgt sebab ada org senegri...(beria ok dia cite dgn penuh ekspresi muke)...

this time aku and ita dah gelak gilerrr2 punya..
lepas tu bila dgr lagu Nurani ni..mmg ingat kat mamat nih..har har.. xboleh blah...lagu cam jiwang pun minat...sebab lirik dia mule2 tu " jangan menangis..nurani..jgn bersedih..nurani" ok lah tu kena dgn situasi dia memule dtg JB nihh..





Makcik glammm...lah sgt...oh..so bad my face dulu2..so Gemm..ok..
tp bila jumpe kawan2 lama..mesti ckp..makin kecik lah ko..
ngeh ngeh..kecik ke...ai rasa ai gemuk lagi..
so suke dgn hiasan dalam kete mamat  ni..cam kat kedai anak patung pun ye...berambu ramba...kan....




makcik sukerrr...gemm tem..ko dulu..
skrg tidak lagi..ngeh ngeh....
lagi satu..mamat ni peminat chelsea...penuh dgn chelsea punya brg dlm kete dia..
support kepala, bandana (betul ke aku eja..)....semua biru.biru..chelsea...



Cerita lama...tapi bila memori tu bertandang...ada manis nya juga walaupun pahit utk ditelan...aku xleh lupa ok time tuh birthday Wan...that time mamat ni dh posting kat Sarawak..baru jek..Ita nak post hadiah...aku pun volunteer kan utk post kan since post office bawah office aku jek...tapi clerk tu ckp..

: Sungai Pinang xdlah lah dik dalam sistem kita:
ermmm..Mukah ada tak kak??
Mukah ada...xperlah..akak transit kan kat sini...nanti diorg arrange..

ngeh ngeh..kena gelak beb dgn aku bila balik rumah..Sungai Pinang Mukah xd dalam sistem post,,maybe sebab sarawak kan besar..since Wan pun pernah cite..yg dr rumah mak dia nak kesekolah kena naik sampan...barulah sampai sekolah...huhu..sadissss...

sekarang?? Ita pun dah nak kahwin x lama lagi...wan pun tak tahu kabo bite..x mau tanya kat dia..sbb nnti ita sedih..tp dia dh happy lah skrg ..tgh excited cr barang kawen..plus survey emas..ngeh ngeh...itu semua cite lama..ada yg manis utk dikenang..dan ada yg pahit utk ditelan..papepun hidup mesti diteruskan..caiyokk!!! gambate!!!

No comments: