Friday, July 16, 2010

~Semester baru~

Cuti semester telah berakhir..al poyo lah sangat kan....seminggu je cuti sem..tolak dgn hari bekerja, aku dapat cuti dua hari jekkk...huhuhu...Ok fine, esok semester baru akan menerjah. Bermakna aku telah memasuki tahun ke-2...yahuu..lagi 2 tahun je lagi nk TAMAT..(IF ikut procedure lah yekk cik Miza..if kau drop papper ke...extend sem ke..panjang lah weyyy)..no no...i try tamatkan mengikut peraturan...if tak, lambatlah aku nk dapat Tittle Engineer dalam gomen...huhu..tp future tak tahulah kan, if ada reason yg munasabah, maybe aku ubah sikit target aku...takper, asal segala2nya berjalan dengan lancar...

ok..result sem lepas??? hehe..smlm aku tgk kat UTM SPACE PORTAL kat SMP..hehehe..aku terkejut gak dgn 1 subject ni...serious glerr x boleh blahh mata kau...confuse...eh ada dapat A...tapi aku bajet Hub Etnik (kot2 lecture tu update markah lagi kan...sblmni dpt B+)..pastu tgk semula...wallaweyyy..English beb dapat A- (walau pun ada minus..tp still A lah kan..membantu pointer aku)...perasaan aku???haisyyy jgn ditanya lerrr yer..of coz lerrr terkejut gila...coz aku target plg koman pon B-..hwahwa..sebab sy sedar sy tak terer BI...tulis pon tunggang langgang lagi grammar n ayat pon kdg2 x betul..itu belum lagi pronounce bila bercakap....thanks to Miss Awis Rumaisya...

Sem ni aku amik 4 subjek..dua subjek 2 mata kredit..satu lagi, 3 mata kredit..tapi ada 1 subjek ni nama dia "Aturancangan Komputer" ..aku tgk jadual aku sgt padat dgn ini subject...ada hari sampai ke malam2...hahahahha(normally x akan sampai mlm pon..pandai2 ler kautim yerrr)..x puas ati ni..dahlah masa keje bukan gune pon benda alah ni..lainler kalu amik Elelectrical..ni Civil ok...ok fine, ni nk cukupkan mata kredit jek...then aku dok tylah si Linda ..since dia dh amik subjek ni...xdlah, aku rasa lagi cuak coz stattistik pon aku rasa x secuak nak amik subject ni...keh keh..tp Linda ckp belajar kat Makmal Komp (of coz lah kan)..dan masa exam boleh bawa buku...ermm, ok..xdapat gambaran lagi..nnti dh masuk kelas baru tahu..tapi dia kata mmg kepala ko akan pening sikit...hahahha...see how after diz...pastu, kalau dah amik Engineering ni aku rasa semua berkaitan dgn Engineering kena amik tahu..that y lah ada subjek Sistem Mekanikal & Elektrical...of coz lah...sebab dalam drawing...ada...so as a Engineer yg jaga project or  doing strcuture...u have to know...tp yg sebenonya..aku ni x sabar nk masuk sem seterusnya sebab nak belajo subject2 Civil..most skrg..mcm campuq dgn course org lain...x boleh blah...Kaedah Berangka...whohoho...math ok..bukan structure...semua Math..ada x yg satu sem tu xd langsung subjek2 math ni??? huhuhu...

Azam aku sem ni( x boleh blah..setiap sem ada azam)...ohh, tp saya kena puasa nazar dulu..sebab pointer saya naik..(alhamdulillah)..walau x dekan pun, saya rasa bersyukur sebab tak jatuh dari tangga 3.0 tuh...(cuak ok!!)..

pertama: nk manage time dgn betul2 se-maksima yg mungkin...sebab saya xnak terlalu focus pd study hingga terabai benda lain..which mean ada masa nk bersosial dgn family, kawan2 and bf too (ada boiypren ke i??shut up!!!)

Kedua : focus and relax..akupun tak fhm...bak kata pakcik tua mcm ni(oooh since skrg akuni dh ramai beno yg aku panggil pakcik kan...yg ni aku panngl dia pakcik tuaa)..make it easy...buatpe ko nak tension2 kepala ko...belajar ni bukan nak stress, kita ken ahappy2 je...baru ko boleh belajar dgn tenang dan ilmu masuk..hahaha..iyolah pakcik..ye, akupun dh x mau kejar DEKAN dah..sebab aku tahu... pointer ko bagus ke..pointer ko rendah ker..at the end..kat gomen...ko keje jaga paper je kalau x bernasib baik..xpun jaga lesen jek (ni bak kata J44 kak Anne kat PKK)..ye betul, so just enjoy..jgn buat susah2...

so belajar lah dgn focus, kalau ada masa terluang..siapkan assg dan study...dan ada masa untuk diri sendiri..nanti kalau terlalu focus pd satu benda, keparit yg lain...wish myself Luck utk sem ni...dannnn...masa untuk meminjam buku budak2  perdana..hehehhe...


No comments: