Monday, August 9, 2010

~ aku dan study dan ...... ~

Utusan Malaysia harini ..cover highlight tentang kejayaan seoarang ibu yang beranak 6 berjaya mendapatkan segulung ijazah..hati dia sangat kuat dan sangat berdisiplin. dengan kekangan masa..nak handle anak lagi...salute ahh dengan akak nih...bukan sedikit pengorbanan yang dilakukan..tapi memang banyak...imagine lah macamana nak handle anak-anak yang berderet yg masih kecil lagi..nak handle suami lagi(hoho)..uruskan rumah tangga (mesti akak ni ada maid lorr) coz classmate aku yg kahwin sume ada maid ...tu belum lagi urusan tempat kerja lagi..wah..cabaran double triple tinggi ok....

Luckly im still single..ngeh ngeh..(but really penat some how)..tak tipu ok..kdg2 rasa nak tidur...malas sungguh nak bangun pagi2, tempuh jammed pagi2 (ohh sampai kete aku pun xcident ok!!) sian dia...sampai skrg kat bengkel..menguji kesabaran sbg seorang perempuan betul bila berhadapan dgn org yag berjanji2 manis di lidah ni!!!.... tapi memandangkan ini je lah kerja aku yang aku dah terjun...oh..nak adopt ke private?? ohh...dah rasa comfort zone lah keje gomen nih (huhu..i know what i mean..hoho)....so terpaksalah mengagahkan diri g opis jugak....end...

haritu borak2 lah dgn kengkawan yg still single but are not avalaible nihh...what their planning in married...ceh, x boleh blah langsung si Aju nih...since dia still muda lagi..23 je baru (ohhh masa umur ni aku baru 2 tahun keje gomen...tgh zaman suka suki lagi). seingat aku dulu dia pernh ckp yang habis study baru nk getting married..oh muda lagi ok time tuh..kau baru 27..aku??? aku habis belajar awal 30 ok..ohhh..saya dah tua time nih...tapi tetibe smlm minah ni ckp, dia dh tukar planning..final yr make sure dah tukar tittle..Mas pun next year dah nak tukar tittle..huhu..in planning lagik lah kan..aku??? aku kah...ermm, ermm...x naklah planning sgt2...aku hanya berdoa yg terbaik shj..in my age 30..i want my own kids..boleh ke??? nak kena doa lebih2 sikit nihh...oh baru aku perasan time menulis benda ni...hanya kitaorang 4 org je yg still single perempuan in class ni..yg lain..dah married..dulu ramai gak..tapi x tahan cabaran...ada yg quit, extend sem, transfer KL ..bla bla...


sem ni, nak kata mencabar sangat tuh..disebabkan dah masuk tahun ke 2 kan..feel tu biasa jek...cuma kena focus lebih sikit kat subjek2 3 mata kredit..mcm statistic engineering..plus ada 1 subjek yang actually senang ok, Geotehnic (aku score glerr subject ni masa Diploma),,,tapi kat UTM ni..lecturer nya (ohh..malangnya dapat lecturer nih...) boleh x nak tukar lecturer lain??? .x bnyk calculation dia ajar ok..more to teori...lepas tu asyik cite exp dia study kat US, g menara Pisa, Itali..bla bla..arghhh..dapat lecturer yg suka bercerita ni mmg payah lah beb...hello ini subjek calculation ok..bkn subjek membaca...BUT dia ni pada hemat aku sgt bahaya...see dlm test dia...soalan susah glerr..benda yg dia tak ajar, itulah yg keluar..oh susahlah dia ni!!! VERY DANGEROUS!!  markah sgt kedekott kemutt (ini exp ex-stdt dia)...so mmg kena bukak balik  lah buku-buku masa Diploma...ok fine..aku yg dah 4 tahun x belajar ni ok lagi..tp yg dah berbelas tahun tu apa cerrr??? mmg kena inisiatif sendiriklah gamaknya......but, aku guess dia ni suka relate kan as engineer u hv to know every subject...(xdlah xpert..tp kena tahu)..sbb soalan dia ada mix structure, mathematics + geotehnic..ohhh cabaran sungguh!!!



: In Class Programming :
DK ni boleh duduk 5 ratus org gamaknya..
UTm mmg terbaeeekkk coz fasilitinya yg sgt bagus..
cuma, meja menulis tu mcm kecik sgt...limition brg yg boleh punggah..




: Minah yang struggle gler :
Aju..dengan MP3 nya...diz time we all gigih study utk
TEST Geotehnic..
tapi soalan..macam poeng pon ada..
ohh.....saya harus berusaha bg memastikan akan dpt atleas A- utk subject nihhhh..
knp x A+?? (coz lecturer ni lain mcm sikit..klu dpt B+ pon dh ok!!!)


: apantah yg aku study ni :
geotehhnic subject fav aku masa Dip.
tapi kat UTM??? ohhhh..malang dpt lecturer nih..;-(



: subject statisic Engineering:
mood : boring...plus mengantuk ..so snap ye...
calculator khazanah dari zaman Diploma lagikkk...
gula2 kesukaan Lana (anak kak Anne)..
pengubat ngantuk...
satu habit classmate aku ni (termasuk aku kot)..makan masa belajo...
kalau ada org jual2 kat kelas aku ni..CONFIRM laku...



: Always ready take a snap! :
epul (seorang kontraktor yg sdg mendaki kejayaan)...
Mas (x nak ar sebut)..


ohh..hopefully i will success....
them also..



No comments: