Wednesday, September 1, 2010

~Gathering Buka Puasa Ex-PoliPD~

Bila dah melangkah ke tahun baru..kita tak sedar pun yang umur kita juga meningkat. Banyak kenangan tahun-tahun sudah yang kita tinggalkan. banyak juga pengalaman yang dikutip. Meskipun tahun-tahun selepas SPM selama setahun aku mengabadikan diri bekerja di Kilang (hoho...cita-cita selepas SPM)..banyak juga pengalaman yang dikutip waktu aku pertama kali melangkah ke alam baru dari tahun 2001-2003. Meskipun destinasi mungkin berbeza dengan orang lain, namun yang pasti kini aku semakin menghampiri 'mereka' yang berlari laju dari ku. meskipun aku umpama kura-kura..namun aku yakin rezeki itu ada buat ku...

Destinasi ku waktu itu bukanlah di Port Dikson seperti dalam Title ni. Tetapi rezeki ku berada di bumi Kuantan Pahang yang banyak menyimpul kenangan yang sangat sarat buat ku. Ya, ketika itu aku masih muda...banyak yang ingin dicuba..banyak sangat kenangan di bumi itu. Sesungguhnya menjadi penuntut di Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah..banyak kenangan yang ku simpul..disamping peel kawan-kawan yang bila aku cuba ingat kembali, ohhhh...betapa mudanya kami waktu itu...darah panas..hoho...meninggalkan jejak itu, aku bertuah menempatkan diri di Politeknik Port Dikson selepas itu..Disinilah momen yang paling berharga dalam hidupku. Ye, aku tak tipu. Memiliki kawan-kawan yang sangat memahami..dan menjalin ikatan yang utuh sehingga ke hari ini...bila menuntut di dua buah Politeknik yang berbeza, secara tidak sengaja aku membuat perbandingan. dari segi pengajaran, pembelajaran, pensyarah, fasiliti , keadaan sekitar dan juga rakan-rakan aku boleh katakan PoliPD is the best!!! kenapa tidak...mana-mana aku pergi dalam jabatan kerajaan ini, hampir semua adalah graduate dari POLIPD..bukan nak berbangga..cuma pensyarahlah yang menjadikan kami begini...student yang rajin (puji semangkuk..hohoho)....dan akhirnya diterima di pasaran kerja....tak tipu...aku ada dua pengalaman menuntut di dua buah Politeknik...yeee, POLIPD is the best ever....liahtlah betapa ramai kawan-kawan ku yang diterima masuk menyambung degree di IPTA yang berprestij selepas itu..malahan melahirkan graduan yang bakal bertitle Dr akhirnya...

ok dah habis memuji muja..hahaha...haritu, we gathering dengan budak-budak ex-SAP PPD..actually bukanlah classmate aku sepenuhnya. Sebab zaman aku SAP aku kat POLISAS. Then bila integrasi aku kat PPD..so almost budak kelas aku berasal dari ex-SAP PPD..so aku mmg joinlah kalau diorang buat activiti..sama je kan..in fact all classmate diorang aku kenal..well, nak buat camner kan..muka tak malu memnag banyak kenalan..hohoho...(poyo gilaaa)..




: the dessert..yummmy:



: the presentation of foods.nice:

: food..yummy:







: Full meja:


: the dessert i took:


: with baby Qalessya:



: after enjoy da food, prayer and so on..we discuss about planning our family day:


: Baby Qalessya yang cute:





: us..every year buat gathering mcm ni..dari zaman bujang sampailah kahwin..dari berdua dan bertiga dan ber empat..but me??? hohoho..:

: Pak pak orang..ingat lagi zaman muda-muda kamii dulu..:-) :

2 comments:

IntanBerlian said...

erkkk bestnye tengok food tu. bila lah nak balik msia ni.. jeles tgk food best2..huhu

salam kenal =D

hee india ni memang penuh dengan keunikkan nya. sebab tu orang kata india ni incredible india.

baby sangat comel.. !!!

Dari sudut Hati kecilku said...

meh meh balik malaysia
intan, thx for review..

salam kenal jugak...
actually saya kenal blog awak rasanya ada reader awak yg blog ur post title 10 prk yg ada kat india dan xd kat tempat lan dalam yahoo group...
nice blog dan saya suka baca pengalaman org kt org..especially negara mcm india..

thanx for review