Thursday, November 18, 2010

Memories Return

2 Cekap Tun Habab, Kota Tinggi

Memory on Tun Habab
Kena tulis cepat-cepat sebab saya nak study kejap ni..sudah rugi dua hari..
people, i'm so exciting because of this picture..this pic when i was in Form 2.
semalam dapat invitation friends by Sauza Wahida (actually tak ingat pun sapa)
Tapi bila tengok muka, i do knowing her..by picture.Kecik-kecik comel.
Then browse by this picture, tengok nama kawan-kawan lama by his tagging.
Gilalah, ramai yang dah kahwin. Best gila diorang..aku masih jua begini.
Tak lupa ada juga yang dah meninggal, Al-Fatihah buat arwah Fauzi Zakaria.
Actually ramai yang ada dalam FB list aku, cuma kelas 2 Cekap ini berbeza.
Sebabnya, kelas ni supper dupper pandai bagi aku. Kebanyakkanya chienese.
Kelas yang buat aku shocked culture kejap sebab semuanya pandai-pandai.
Kelas yang membuatkan aku selau dapat nombor 3 dari belakang (teruk sangat)
Padahal aku rasa aku dah study yang terbaik, tapi masih juga tak boleh nak compete.
Kelas yang paling pandai kat sekolah aku masa tuh...mana tak aku shocked culture.
Kelas ini juga menemukan aku dengan SA aku..chienese boy Tan Kim Huat.
First time dalam hidup ada SA bagai..gelak dan rasa macam poyo bila ingat balik.
Aku rasa dia dah berjaya kot skrg..gilalah time ada SA dolu2 zaman sekolah.
Kelas ni juga membuatkan aku suka nak melukis, sebab budak-budak cina kelas aku
sangat kreatif. Sampai parents diorg hantar pergi kelas tambahan lukisan!!!
Apapun kelas ni memang the best. Sampai budak RKA pun kalah....
apapun kelas ini juga menyebabkan aku rasa akulah budak yang tak pandai.
conclusion, tapi ada juga kawan-kawan aku yang pandai zaman sekolah, sekarang bila jumpa balik, hanya takat SPM je. Kerja pun biasa-biasa je. Apapun, aku sangat menghargai kenangan silam.





No comments: