Tuesday, December 28, 2010

The Cup Cakes


Last week aku gigih menyiapkan cup cakes dan muffin cake utk
wedding Arni dan Engangement Mas
semuanya berasaskan coklat semata..
Toping je aku aku guna icing ala-ala mazipan
.
.
.


 For Mas..decorate tak berapa nak cantik. serabai pun ada aku rasa.
Tapi lepas Mas sms aku semalam, dia ckp " family Aidil cakap cup cake ko sedap"
bangga makcik kejap nok..but still have to improve...


 Bila dah ada kat tangan Mas, beginilah hasilnya...



 Ini pulak untuk Arni. dia propose 10pcs. Since box tu ada 6pcs je. aku buat 6 jelah..selebihnya aku buat muffin cake utk goodies beg dia.



Tapi, disebabkan hantaran dia tak 'gel' dengan box aku ni..so terpaksa masukkan dalam cup yg tak berapa nak cumil lepas sampai kat rumah dia. oklah dari takder.



Belive or not, semua ni aku belajar dengan hanya buat muka tak malu tanya kat org kedai kek CS KIANG waktu beli bahan-bahan,  google, blogspot mereka-mereka yang pandai memasak dan juga tak lupa YOU TUBE. Cewahhh, but still boleh pergi kelas membuat kek kat CS KIANG. That what i need to do..bye...

p/s: zam...birthday ko tahun depan aku sponsor...:-p

4 comments:

zylang said...

aku nak yg glamer2 ngan ader bling2
hahahhaha
rajin ko miza, bagus la.
at least ko x de la nak pk sgt prob ko tuh

Dari sudut Hati kecilku said...

ki ki ki..
ok ok...
akan ku buat..
yelah, insha Allah aku boleh lupakan..

MisZ inSZAiNS said...

nti bule la wat cupcakes utk majlis ak pulak ye..sponsor taw ;p

Dari sudut Hati kecilku said...

as: boleh...aku x kisah..kawan2 punya pasal..