Thursday, December 2, 2010

Eat Pray Love..2

Tajuk nak jiwang kan...
mentang-mentang lah jiwa penulis blog ni tengah kekacauan...adakah??
Just put aside dear myself..nanti nampak tua...(walau semakin tua ok).
Dah 2 hari exam berlalu, serius aku mcm still diawang-awangan..
Aku tahu kenapa dan mengapa..dengan tidur yang memang sangat tak lena..
Tapi tidak akan curahkan disini...disini lah kan..

Exam
wah, tak sangka..sem ni banyak sangat cuti. Sebulan lebih ok. so pada sesiapa kawan-kawan aku yang ada cadangan nak kahwin, this is the rite time..untuk mengikat tali pertunangan pun sama. Isy, should be kalau ikut target aku, aku nak kahwin umur 27 tahun  ni. Tapi nampaknya, jodoh bukan milik aku lagi untuk mendirikan rumah tangga. Poyo gila aku ni. Betullah kan.dalam hidup kita kena ada target, kena ada matlamat. Matlamat aku nak membeli sebuah rumah dan berkahwin pada usia aku 27 tahun belum tercapai. Mungkin aku boleh forwardkan ke tahun hadapan??hummm, i wish..dah tua lah weii..nanti aku pencen anak aku masih sekolah lagi. Mesti kawan-kawan anak aku ingat aku ni nenek atau makcik diorg. Tapi yang pasti aku mesti jadi mama dan auntie yang cute..haha, sungguh perasan diri sendiri ni..

Syukur
Dan, aku pun tak sangka lah Alhamdulillah...selama aku exam ni dengan bermacam-macam benda yang berlaku dan mungkin aku yang cretae sendiri dan di create kan...hingga hampir-hampir aku hilang focus.(serius mcm poyo kalau aku stresss, jangan harap aku nak makan..poyo gila...pastu x boleh nak focus). Tapi Alhamdulillah, selepas subjek Geotechnic aku rasa i did well. i can perform dear myself. keluar dari bilik exam ..yes i can smile. Mungkin boleh lepas target yang aku nak untuk CGPA aku sem ni. Apapun ingin aku panjatkan ucapan terima kasih kepada mereka-mereka yang wish untuk aku sebelum aku exam tempohari..emak dan abah yang tersayang..adik-adik yang terchinta..kawan-kawan ku dan juga..----> Him.





aku ada 2 impian untuk improve kan skill aku ..
1st nak belajar menjahit dengan sempurna...(dah call akak tu sebab tgk dari blog dia)
2nd nak belajar buat kek...seronok...
time cuti sem ni lah kan nak pulun buat semua tu.....tapi..timing tak kena..can forward.



i watch "eat Pray Love" kat opis..
hehhe..masa senggang kan..melayan duka lara ke poyo-poyo -an aku ni....


 sengal..dan sesengal...
sorang aku pernah bermasam muka sampai sebulan tak tegur..gara-gara FB lah..
bhenci ok FB ni....boleh jadi gaduh tau kalau tak iye-iye...ni semua pasal comment2 lah..
bongok pun ye aku rasa..now..dah baik..boleh bagi hadiah kat kucing dia lagi, itupun sebab aku menang contest freakies..kucing pakcik banyak....bagilah..dh aku kutuk kaw - kaw kucing dia masa mati dulu.
sorang lagi, kawan baik sejak sem 1..skrg je dh kurang..sebab jiwa aku dah macam mak mak..so dh memang jaranng dan susah gile nak lepak dgn diorg lepas kelas...poyo kan...jiwa mak mak sehhh..

kak ins..sengal tau time ni..subject Geotehnic..ada ke waktu week day malam pulak tu buat kelas.memang lah penat, sebab siang dh kerja..pastu mlm sibuk2 nak g kelas kan. Ini kat dalam Makmal Geotehcnic..nanti sem pendek kitaorang kena masuk makmal..siaplah..


Kurus?
Aku dah kurus..mcm sangat poyo bunyinya. Tapi itulah, lately ni aku perasan jeans aku dh longgar kat pinngang..tehn sangat tak selesa. sebab dh biasa pakai yg tight kan. Then aku pulak memang tak suka pakai belt, sungguh tak selesa. Malam tadi aku try baju kebaya untuk wedding busu aku..huarghh aku nak gelak ok tengok badan sendiri depan cermin. Sebabnya macam pakai baju kurung dah aku rasa. serius memang gelak ok..Takdelah kurus sangat pun..cuma, ye kot..stress...hahaha..poyonya...apapun, aku wish and pray everthing back to normal soon..i wish...




No comments: