Friday, December 31, 2010

Last Update in 2010..Welcome 2011

wah..lagi 2 jam lagi nak habis tahun 2010.Maknanya ini adalah last update untuk tahun 2010 ni.So, aku nak imbas serba sikit apa yang aku lalui sepanjang tempoh ni. Ada banyak kenangan manis, ada juga kenangan pahit. Apapun aku ambil itu sebagai sebuah pengajaran dan menjadikan aku lebih matang dalam kehidupan.

Some parts of seemed like a beatiful dream. True, i'm happy. Other felt like one massive, big fat lie. But Thankful for everything that happened. The good and the bad. I've learned so much from everything, i've experienced. Hopefully i won't repeat my stupid mistake. Ya Allah, thank you for all your blessing.

Setiap tahun aku akan buat satu goal listing untuk achievement . Bila aku tengok semula, alhamdulillah mostly tercapai. Ada juga yang tak tercapai, aku akan forward kan dalam tahun 2011. Aku belajar untuk listing goal jangka pendek dan jangka masa panjang waktu aku involve dalam LB. Walaupun jodoh tak panjang dengan LB, namun banyak yang aku belajar terutamanya untuk manage kehidupan ni. Target dan matlamat.

Tahun 2011 aku punya wishing list yang sangat panjang. Some of untuk jangka masa pendek dan some of untuk jangka masa panjang. Apapun, i wish 2011 akan bawa perubahan baru dalam kehidupan terutamanya financial, carier, status,healthy dan juga stduy. I wish 2011 i've extra ordinary strong enough to say Yes for something.I don't want drag this matter for long time being.Cause i'm getting older. Not young anymore. But i'm not desperate. Eventhought i still thinking something. Ya Allah please blessing Me..

i hope i won't repeat stupid manner in 2010. i harap aku akan menjadi seorang yang lebih baik lagi dalam tahun 2011 ini. Insha Allah. For my dearest best friend, Zam Azilah i wish ur dream untuk married in this year will come true. AMin..i will follow insha Allah. Semoga jodoh ku dekat (perghhh..berangan...lempang karang..hahaha) ..


let write up what i've done for last day in 2010:-

Last  had breakfast :  mee grg beli kat stall dpn kipmart..
Last going shopping : Jusco Tebrau City
Last had dinner : with my family..
Last sms : from CM..biasalah...malas nk layan
Last call : Abah, suruh beli ubat batuk mak
Last gossip: with cik Zam
Last reading : Mastika (boring gler tgk TV)
Last driving : teman mak pergi kedai
Last Lunch : asam pedas atuk (since dia bertandang rmh mak)
Last hi tea: ubi rebus dgn karipap
Last talk: with my mom and atuk dan pakcik dan makcik ku
Last question: from my mak/atuk . very cliche. " ni dah nak masuk tahun baru
                     bila lagi ni kak??(.....)"
                     jwpn confident glerrr " tahun depan (2011)" walau xtau dgn
                     siapa...hahaha...
Last inbox: to stupid person..stop doing stupid joking..not funny!!
Last chatting : Ir Rahmat...my ex-boss kat JKR
Last borak bangang2 : dgn adik aku yg bongsu ..excited nk masuk sekolah..


Itu je kot..Mudahan-mudahan tahun 2011 akan memberikan kebahagiaan dan kegembiraan buat aku. Yang pasti segala manis 2010 akan aku kenang dan yang pahit aku telan dalam-dalam dan tidak mahu aku kenang. May brigthness and joyful belonging to me insha Allah..Amin..






2 comments:

zylang said...

INSYALLAH...
GET MARRIED, TUH MEMANG TARGET AKU DIS YEAR...
DONT KNOW WITH WHO...
DONT KNOW WHEN...
DONT KNOW WHERE...
IM JUST HOPING EVERYTHING GOING WELL WITH HIS BLESSING...
SEMOGA SEMUANYA DI PERMUDAHKAN OLEH-NYA...

Dari sudut Hati kecilku said...

hope too...
everything had been written by Allah. xpe, kita hanya merancang tuhan juga yang menentukan..