Tuesday, December 21, 2010

stupid manner

what a stupid manner make me stress
Tulah bila terlalu banyak sangat fikir
Sebenarnya aku akui yang pemikiran seseorang
bergantung pada keadaan sekelilingnya..
dengan siapa dia berkawan, latar belakang dia, aktiviti sosial dia..
itu semua mempengaruhi pendapat yang dilontarkan.

when someone said
" kau cuba longgarkan prinsip ko??"
Prinsip apa??
kau nak suruh aku jadi perempuan gedik ke?
sorry..im not that type...
ke kau nak suruh aku bersosial2 tak tentu hala?
aduihh, aku dah pernah explain kat kau kan...
tulah, issue ni mesti jadi bahan debate...
sebab aku rasa after 25 no more sosial tak tentu hala....
hello, hidup ni kita tak tahu bila tuhan tu nak tarik balik...
aku tak delah baik sangat..cuma aku suka nak ingatkan diri sendiri...
Itu ke yg kau kata aku ni berprinsip sgt...
Cara aku berfikir mungkin agak tradisional...
susah lah nak cakap dgn kau ni....


somehow people yg eduacated ni..
tapi akan ada kurang kat part lain...
stress lah aku bila borak issue vise versa nih..
sebab aku akan tengok kat diri aku lepas tuh...
apa yang aku kurang erk??? boleh pulak terfikir gitu..
stress

tulah, bila ramai kawan-kawan lelaki
dan perangai pun ntah apa-apa
tak kisah lah siapa pun dia...
kau akan rasa FEAR...
lepas tu boleh ckp camni kan
" aku cinta gf aku, tapi aku sayang dia"
" kau kena ingat, lelaki ni ada hak nak buat pilihan"
" Perempuan ni kurang, lelaki lebih..so berhati-hati lah"
" kau kena ikut lenggok"

Tapi
tak semua spesis macam ni..
ada jugak yang ok..
tapi mostly agak nerd...
kadang-kadang ayat macam tak berpijak di bumi yang nyata


Jerawat dah ada dah ni...
lagilah stress aku...
hahahaha..
what to do...
MUHASABAH DIRI lah yg penting...


at this moment...
really stress
Rasa nak pergi Planet Zadora
macam dalam PUTERA KATAK kat TV3


No comments: