Saturday, January 1, 2011

1.01.2011*andai Ku tahu*



1.1.2011-> Angka yang sangat cantik untuk peringat peristiwa..
kalau dapat baby date ni, kalau dapat date nikah..best kan..
tapi kan...kalaulah 1.1.11 ni tarikh kematian kita macamana?
Al-Fatihah Buat pelaon Faizal Yusof. Itupun heboh sejak tengahari tadi kat twitter diorang sibuk ber-tweet pasal berita ni.
Suka tengok cite terbaru dia "TIRAMISU" kat TV3 . 6.30 ptg..
muda lagi, baru 33. Tapi itulah, mati ni tak kenal usia.
Bak Kata ABAH " Hidup ni jgn terlalu suka sgt, kena beringat"

Apapun, ia benar-benar menyedarkan aku. Seperti kata-kata Iqram Dinzly dalam laman twitter (oh, skrg aku mmg addict twitter).
Kemeriahan meraikan 1.1.11...sungguh lain macam. Apakah maksud tersirat disitu!? Renung-renungkanlah...;)

Apapun hari pertama ini sangat bagus.
Tapi aku sangat berdebar menempuh hari-hari yang mendatang.
Tak tahu kenapa,tapi aku rasa sangat berdebar.
Yang penting....aku kena terus kan hidup...
i'm getting older. Dah kena muhasabah diri...

2 comments:

Marina Monroe said...

Auntie ucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru, menempuh kehidupan yang telah di tetapkan Allah. Sentiasalah mengingati NYA

Dari sudut Hati kecilku said...

thanks auntie.speechles sgt auntie baca blog saya. saya pun wish yg samama kat auntie. Semoga auntie sentiasa sihat ye..jgn stress sgt..:-)