Monday, January 17, 2011

My First Class in 2011

Serius tahun ni nak catat semua benda yang penting buat pertama kali dalam 2011. Apapun sangat cliche bagi aku untuk tajuk ni. Sebab setiap sem aku mesti buat satu resulotion punya. Jadi tak jadi je lah kan. Aku suka tulis bukan apa, one big reason cause lagi 2 tahun nak habis kan. Then now nak masuk tahun 3. Become tahun 4, habislah. Bak kata kwn², sikit je lagi nak dapat tittle tuh. nampak mcm senang, tapi..tuhan sahajalah yang tahu.

My new resolution untuk sem ini nak focus betul². Reason;-

i) Sem ni dah bermula subjek² core civil
ii) Subjek² bermula sem ni banyak membantu waktu bekerja
iii) Nak betul² jadi seorang civil engineer yg bagus di masa hadapan ..wahh poyo
iv) all lecturer is otai²..serius best dowh..x skema mcm lecturer sem lps..

even aku punya scope of work totally different cause more management. Tapi takpe, untuk masa akan datang aku harus gunakan ilmu yang aku belajar ni dgn sebaiknya. Yang penting nk keje dalam gomen jek..(poyo)


 every sem dah jadi mcm habit pukul gambar.
1st snap shoot dari BB kak Anne. Ini adalah Fakulti saya..Fakulti Kej. Awam.
Banyak building Awam ni. ini one of building kat UTM. Bersepah², sebab lecturer ramai.


di FB sibuk lawan sape plg kurus..
oklah tu deme dua ni. gojes mummy kan..lainlah aku..single, tp kalau gumuk sudah..x boleh blah.


ini Mr. Bachan Singh. (Contract & Estimation)
oklah dia mengajar. cause sblmni dia pernah ada experince lama kat JKR.


so subject utk sem ini adalah;-

i) Contract & Estimation
ii) Highway Engineering
iii) Structure Theory
iv) Numerical Method

so best of luck lah pada diri sendiri dan juga kawan² seangkatan!!

2 comments:

NasRah M. aZmI said...

owh i see... so sprti yg tertera kat ats tu.. ceh.. ayat.. tu antra subjk kna stdy ble ambl degree ek?? tu for awam kan?? how about anthr subjk? i mean subjk engnrng maths ke, engnrg fzik ke, engnrg kmia ke.... kta still ambl sbjk ney ke??

Dari sudut Hati kecilku said...

kalau course lain akak kurang pasti lah.hehe