Tuesday, February 8, 2011

facebook lagi

aku ada masa 5 minit je nak tulis ni.
sebab banyak kerja...kerja sekolah lagi...kerja office lagi..
cuma aku rasa macam tak puas hati sikit.
actually malas nk ambik tahu. boleh je ignore.

Aku bengang which mean menyampah dgn stranger² dlm FB ni.
Dulu aku ingat lagi, Friendlist aku dekat seribu lebih rastus kot.
Then bila ada anasir² x best jek, aku remove mana yang aku tak kenal.
Just keep people yg betul² aku kenal dan someone py status yg aku suka baca.
Status yg aku suka baca tu, status yg suka bg nasihat. Idea-idea yg bernas.

nowdays ramai je yg gunakan FB ni sbg medium utk cari pasangan.
Tapi ....aku annoying gila dgn mamat² poyo berlagak mcm baikkkk sgt..
berlagak mcm ikhlas sgt....sedangkan cuma pasang jerat je.

Sorrylah ye, aku mmg agak keras hati sikit lately ni.
Dah tak perlu rasanya nak jaga² hati orang lagi. Hati sendiri pun xd sapa nak peduli.
xd masa aku nk jadi perempuan yg mengangguk je dan jaga hati org lagi.
Kalau lah nampak mcm kasar ke, terpulanglah pd penilaian mereka.
cuma aku annoying. sebab aku tahu, korang tu psg jerat je.
Dah dapat tangkap dan ko suka² ati nak campak kat mana-mana yg ko suka.

Gerak hati aku ni biasanya betul. Walaupun kadang-kadang tersasar, sebab aku bukan tuhan.
Sebab tu aku dah tak der feeling nak layan facebook sangat².
Just open for chatting dgn kawan-kawan.
Now rasa nak re-shedule semula mereka² yang annoying.

hello, tak kisahlah kau nk test market pun...
tapi ingat ye, kau tu ada adik-beradik perempuan..
saudara mara terdekat yg perempuan....
cuba kau bayangkan kalau diorang yg dekat dgn kau rasa mcm yg ko buat?
siap meroyan lagi?????

xpelah, aku percaya pada takdir..everything pay cash sekarang..
kau buat orang, percayalah one day kena batang idung sendiri...
bukan nak doakan, it's happened lah ....
Nampak mcm kelemamahan aku kan..sbb aku fobia kot...
but aku harus admit, 'pengalaman' tu menjadikan aku fobia gila..
aku belajar utk menyukai perkara-perkara yang 'real'..still belajar..
x mahulah 'fear' dan 'fobia' menguasai diri..
i hate Hit and Run man!!! putar alam..ego tak bertempat dan buaya darat.

yeah, just remove annoying person tuh...
biar kawan dalam FB kita sikit..as long as kita kenal dia ..
bukan yang samar²....

ok, over 5 minit...
i have to admit, kemarahan menunjukkan kelemahan....
i just human....please understand me.....

No comments: