Monday, February 21, 2011

Nite @ Singapore

Heh, rajin bebeno gamaknya jalan pergi Singapore kan. Semua pun berlaku tanpa dirancang. kebetulan 15 Februari kan Maulid Nabi. So, masa last kelas hari Ahad tu Mas beriya² ajak Debab pergi Singapore. Debab cadang pergi malam 14 Feb, sebab malam tol dia free. Kitaorang parking kereta kat rumah Debab kat BBU, sebab nak pergi naik ereta dia, since dia ada Autopass Singapore. Around 11.30pm kot baru masuk Tambak.


Western Food yang sedap kat area BBU.
Baru aku tahu ada tempat nih. ceh, gila ramai orang..
nak cop meja pun kena tunggu kat luar kedai sebab full house.
Harga dia reasonable lah, rasa food dia...ok lah. Boleh datang lagi.


Ni kat check point Woodland.
Debab ni exec. kat KTM. Since KTM kita ada kat Tg. Pagar,
so diorang selalu ulang alik.
Tapi bulan 6 ni, tanah KTM nak diserah pada Sgpore..so sad bagi warga KTM.



Kuarters KTM Tg. Pagar
Kitaorang nak pick up Khairul. Actually kitaorang konvoi masa dari JB.
Tapi oleh kerana nak jalan² kitaorang satu kereta je lah. baru aku pasan, plat kereta JHT tu adalah
kereta CC aku masa aku kat JPM. Lupa pulak dia sekarang N27 kat Kastam Tg. Pagar dan duduk kat kuarters ni.



Mustafa Centre
Tempat ni banyak sangat barang.
Kiranya ni umpama 'bapak' MAYDIN lah kat sini.
mall ni 24hr ye. Aku jakun coz dah pukul 1.00am pun mak pak bawa anak² gi sini.
Dalam hati aku, diorang ni tak sekolah ke? diorang ni tak kerja ke esok pagi? jakun kan...



Shopping Perfume
Diorang ni shopping untuk barang hantaran. Masing² nak kahwin. hahaha (tetibe jeles pulak)..
Serius, harga branded perfume/gajet kat sini murah differ in Malaysia. Convert RM still murah.
kalau kat area CS kat JB, mmg bnyk brg² gajet dari sini. Quite murah. Cuma kena pandai pilih lah.

Terserempak dengan Wings kat sini.
Diorang ada concert dengan Iron maiden katanya...
sebenarnya kau malu² ayam nak bergambar dgn brader ni..

 

cantik gila bandar dia waktu malam


marina Casino...


Mount Faver Park.
macam xd kerja pulak pagi² buta datang sini..
Macam² mural tentang Singapore ni  kat sini + view kat sini sangat cantik..
Dapat tengok Singapore dari atas....
eh, tapi memang ramai orang kat sini. walau masa tu dah pukul 3.30am...

 
Singapore Flyer
ala² Eye on Malaysia..
Sebenarnya sesat..tgk GPS pun yg xberapa nk update..
jakun kan, park kereta tepi jalan dan pukul gambar kat sini..ngeh ngeh...

Tanjong Pagar Railway Station
Tempat nilah tempat kesayangan Debab dan Khairul.
Bulan 6 ni last lah diorang operasi kat sini.
Lepak kat kedai kat sini, sambil cerita tentang tempat ni..semangat sehh diorang...
betapa sayangnya diorangni dgn material² sejarah kat Tg. pagar ni!!!

papepun, saya suka karipap kat sini..serius sedappp..dap dap..
nak masuk lagi semata² nak makan karipap!!!


Aku sampai rumah around 5.30am kot. Dan dan aku balik dari singapore, abang depan rumah aku keluar rumah nak pergi kerja kat Singapore. Itulah rutin dia hari². Akupun yang bangun pukul 6.00am pun tiap² hari pun rasa penat. papepun best lah jalan² malam² kat tempat orang. One thing yang aku suka adalah tentang construction kat sana. nak jumpa jalan yang berlubang, susah lah. Jalan raya bersih walau ada construction. Kat Malaysia?? jgn harap. even mmg dalam DC ada tulis, tayar lori yg keluar dari site kena cuci sebelum keluar dr site..ada buat?? ada kot..kalau SO ada. eh, malas lah nak cite...bye.



1 comment:

mykhalis said...

jadi duta perlancongan singapore ke? dah terasa nak pergi jugak nie..