Friday, February 18, 2011

superseXy Tired!



Bila rasa stress..ngadap pinky roses ni..make me calm..
bila nak dapat bunga ni free ek..hahaha...

fine, skrg dah bulan Februari pertengahan.
Alhamdulillah, aku betul² nikmati dua bulan 2011 ni.
Bulan Januari adalah bulan bad luck i guess.
Sebab selalu sakit dan MC.

Februari??
Bulan supersexy tired and busy yo..
Tapi, yang seronok sebab aku boleh manage time well..
Super disipline , Alhamdulillah. Setiap saat tu sgt berharga..

Tired cause aku buat 3 kerja dalam satu masa..
everyday kena puch card kuning..sebab dah jadi pekerja kan.
After office hour, aku kena sharp keluar..sebab kalau tak super jammed kt certain area..
Then balik rumah, salin² baju dan buat benda yg wajib..
kemudian should go to Freshlook until 9.00pm.

lepas balik Freshlook..sampai rumah memang banyak kerja nak buat..
even aku bukanlah housewife, tapi feeling tu dah ada..haha
bnyk kerja sbnrnya kat rumah..lg² aku X suka benda² berserak ni!
say NO to pengotor ok!
Then i've suppose to ngadap buku..study..study..doing assg...
Selalu dah tidur atas meja study...


bila ada waktu terluang kat office..kita gunakanlah ruang yang ada...
my workplace...luckly pc aku asing dengan table nih..
so aku boleh gunakan keluasan meja ni...

Aku punya sayang cuti 35 hari tahun ni..
baru pertama kali aku gunakan...huhuhu..
serius aku mmg nak bajet2 je cuti tahun ni...
simpan forrrr..entah....tapi mmg nak simpan cuti betul²..
Rasa tahun ni bnyk perkara memerlukan aku cuti..cewah
serius mmg penat dan badan sgt tak sedap..so, ambik lah cuti..

 hey...aku boleh lagi ada masa nk bersosial dgn kawan²...
ada masa nk jumpa keluarga ye..
ada masa lagi nak gi window shopping dan bershopping, cuma kena bajet² masa dah...
dan ada masa nak g dating...eh, tp aku xd boyfriend....camna tuh??...
dating dgn kawan²..tapi itu pun limit kan masa..
oh yah, i miss baca buku!!!!
ada 4 buah buku lagi tak habis baca...especially nak baca AKU TERIMA NIKAHNYA..
it's good for me..eh, for those people yang rasa inginkan tanggungjawab pun ye!
terima kasih pada someone yg hadiah kan buku tu...
sangat bagus cause ada 3 kompilasi tajuk buku dalam tu....

Apapun, ada satu perkara aku sangat bersyukur..
Aku percaya pada kuasa Allah dan kebesarannya..
bila ia mengkehendaki 'kun fa ya kun'
Alhamdulillah, aku punya ketengangan yang tak mampu aku gambarkan..
ketenangan dari pelbagai sudut....
ia sudah lama kehilangan....
Doa ku dimakbulkan setelah aku menempuh dugaan yg ku kira mematangkan diri..
Sekarang baru ku sedar, segala yang berlaku memang ada hikmah...
hikmah yg menjadikan aku lebih tenang dalam hidup,
Padamu aku bersyukur dan bersujud Ya Allah....





No comments: