Friday, March 25, 2011

i was there before *^*

masa cepat sangat berlalu
Tahun ni adalah tahun ke 6 aku bekerja sbg seorang penjawat awam
kitaorang ni selalu sangat kena ber kursus kan..
sebab dlm GO pun slh satu syarat minimum 7 hari berkursus /year

sekarang ni bila aku pergi kursus
campur dengan pelbagai jabatan...
macam² orang aku jumpa dan kenal..
Tapi yang aku seronok bila tengok peel junior² yg baru masuk kerja
muda², lincah², cantik²....
suka nak buat tu buat ni...

Baru aku faham dulu² waktu aku kat tempat diorang..
aku selalu terfikir, kenapalah senior² ni agak pasif (bukan lembab)..
cuma x hyperactive mcm kitaorang yg muda²..

Now aku dah ada kat tempat akak² tu..
dah slow sikitlah nak lincah² x macam dulu..
dulu, sikit² nk camwhore lah kan..
gelakkk, amboi x hinggat..
now aku a bit slow sikit..
geng² pun dgn mak² org (huhu, sbb aku je yg x kawin lagi batch² aku)
then, cerita pun pasal rumahtangga, laki,anak²...(haha, serius mcm x percaya guwe boleh masuk beb!!)



precious moment 2006 Team Building

waktu ni kat jabatan lama aku, JPM kat Putrajaya..
Batch² aku ramai yg muda² time ni..sangat seronok...
semua aktiviti lasak nak buat, seriussss seronok..
sekarang aku a bit gayat dah (baru aku fhm knp org² yg dah lama sgt gayat).i'm in ur team now..
tapiii..aku cuba overcome gayat tuh...

memories forever with officemate lama kat JPM


waktu induksi KKR tahun 2006
ada 1pic tu adalah waktu aku course kat INTAN Jln Elmu..
geng² waktu induksi ni ada jugak yang still jumpa, sebab most;y JKR tapi diff cawangan.
Tapi yang geng² kat INTAN tuh, aku dah lost contact since 08.
cari kat FB pun takde. Cuma hari tu a bit suprised bila Hafiz called dr Pengkalan Hulu. dia pegawai kastam kat sana. Then, he have beatiful daughter...haisyyyy....aku jugak yg tak berubah. Tapi serius seronok masa kat INTAN. Dengan lecturer yang best, kawan² yg best..seronok sgt, mungkin juga sbb aku muda lg time tuh......^____^



ex-officemate kat Putrajaya


Now bila tengok junior² punya peel, nak tergelak pun ada..
sebab......i was there before..skrg dah slow lah, sedar diri.
setiap orang pasti akan berubah..galok macamana pun, dia mesti akan berubah.
yang penting, diri sendiri yang pandai mengahala tujukan hidup (apantah punya ayat)...
oh, kat Jabatan sekarang akupun masih muda(nak jugak)..slow sebab senior dan supersenior ramai..
jadi, nak tak nak akupun terikut²...lagipun  sekarang pun aku bukan mude lagi..hohoho...

No comments: