Thursday, June 23, 2011

Busy Body



Tetibe terasa ingin meluahkan sesuatu. Tak penting pun. Tapi aku nak bebaskannya. Ayat macam poyo rasa. Inikan medium untuk kebebasan. Cuma kena gunakan dgn hikmah.Tadi pagi aku ada sesi taklimat dengan satu syarikat supplier waterproofing kat Thistle Hotel.Peserta kebanyakkanya adalah staf teknikal JKR Johor. Seronoklah, sebab jumpa kengkawan.

Cuma satu persoalan pada diri aku sendiri. Aku ni jenis yang eager bila nak tahu sesuatu.Bila aku rasa nak tahu, perasaan gelojak nak tanya datang. Tak kiralah kat mana-mana pun.Aku boleh je angkat tangan tanya. Tapi itu depends situasi lah. Tengoklah kat mana kita kan.Korang pernah tak tegur someone yg tak pernah koranng kenal in life, tapi tetiba bump into?maksud aku pernah ternampak dalam picha kengkawan ke, maybe adik dia, mak dia, kwn dia?

Percaya atau tidak akuni sorang yang cepat kenal orang, even aku cuma knl by picha.So kalau kat luar, aku ter bump -into, if mood aku ok..aku akan tegur. serius!!! that me..kecuali artis tu lain cerita. Sebab bukan jakun lah sangat kan.  Tapi kalau orang biasa lah. SERIUS mmg aku akan tegur ( ikut mood)

Nak dijadikan cerita, adalah sorang lelaki yang aku rasa aku macam pernah nampak.Tapi aku tak ingat kat mana. Otak aku dok cuba berlegar-legar walaupun masa tu tgh taklimat.memanglah tak semua staff JKR Johor ni aku kenal. Besar tu...kebetulan mamat tu duduk selang 2 dari aku.Tetiba aku rasa aku tau kat mana aku jumpa mamat ni. Kat Facebook!! Gila kan......aku takdelah jakun sangat sebenarnya, tapi ada kisah kenapa aku curiosity melampau.lagi-lagi kalau benda tu hot topic...
So aku ambik kesempatanlah (nampak mcm gatal, tapi bukan!!)..busy body ye lah kot...Mula-mula aku tanya staff kat sebelah dia. Just nama and jawatan dia. Ok fine, aku rasa dah betul.Cuma sebelumni dia Engineer kat private sector. Time break aku tanya dia..

me: saya rasa mcm pernah nampak awaklah
Dia : oh ye ker, kat mana erk?
me : saya rasa kat FB (GILA  jujur!!)
Dia : oh ye ker?? FB sapa?
me: Someone py FB...before tu, awk dh kahwin? (perhhh terlus gila aku tanya)
Dia; Yup..baru je kahwin
Me : Yelah kot....coz sy nampak gambar pre-wedding awak kat pic someone.

Then sesi bergambar, dan terus tak sambung borak. Cukuplah takat tu je kot aku rasa. Sebab jangan jaga tepi kain orang. Someone tu, bukanlah isteri dia sekarang hokeyy. Someone yang aku maksudkan ni, aku kenal thru FB. That girl ni memang cantiklah, aku mmg follow dia punya update. Mana taknya semua psl relationship dia, even happy, sedih, frust dia akan share. Lagipun dia junior aku kat UTM ni. The pre-wedding picha pun diorang ambik awal tahun. But a  bit surprise lah, tetibe diorang broke up 3 bulan lepas, then this girl sangat frustated cause she said this man LIAR. Tapi tak tahulah sejauh mana cerita diorang. But now she found replacement, her bestfriend actually. Itu dululah waktu ada FB, sekarang dah takde FB (mcm kolot gila aku rasa, who cares) tak tahulah cerita diorang. kalau tak, sure aku bergosip dengan that girl. Cumanya sekarang aku feel cenggini, wow what a small world !!! boyfriend that girl tu pun lecturer UTM, so tak mustahil dia jadi lecturer aku nanti..kuang kuang.

Ok habis satu kisah. Kisah kedua. Aku terjumpa 'kawan' kepada kawan aku ni. Aku tahu nama dia ada dalam list kehadiran. Kebetulan dia tu memang apoint as photogh. JKR (walau bkn SOW dia). Tipu lah kalau tak perasan aku kan. Aku pandang dia, dia buat tak tahu. Terasa nak tegur, tapi mamat ni buat tak kenal kan. Padahal, dulu time jiwa kacau degan kawan aku ni, busy mencari aku. Takpelah, tak kan aku nak terhegeh-hegeh pulak. Assume je, ada manusia ni kadang-kadang bila dh broken hurt ..dia avoid segala yang berkenaan dengan past history dia. Ok takpelah, aku fikir positif. Tapi, hasil photog. dia memang cun. Tak tipu.Pernah berangan nak hire dia as photog kalau wedding aku kan (Dulu), tapi sekarang ni aku dah malas nak fikir apa. kamera digital kan ada?? hahahaha..poyo gilakkkkkkk...

But i still wondering teruk sangat ke busy body aku ni???
Busy body lah kot aku rasa.....ermmmmm..
entah, kadang-kadang akuni kalau dah curiosity something...
aku akan cari sampai dapat......

kena ubah kot......tapi aku takdalah busy sampai tanya pelik-pelik...
ermmmmm......


which one the Man?? hehehe...






2 comments:

MisZ inSZAiNS said...

haha aku taw sape die..hmm biase la tu kan..manusia ni cpt berubahnya..yg aku xfhm..klu aku jd ko dh aku bgtw trg2 cmne ak leh knl mamat tuh..biar muka die terkedu..huhu

Dari sudut Hati kecilku said...

Ermm,xpelah.dunia ni kecik je.soon or later,kita akan face jugak...yup,manusia ni cpt berubah.akupun x fhm 'kwn' ko tuh.psl mamat tu, akupun kesian kt girl tu.sbb hidup2 kena tipu.rupanya dia nk kahwin dg org lain.dh siap2 buat pre-wedd picha apa kes kan.bukan ko dh main2kan perasaan org ke.y jelas sbnrnya dia dh nk kahwin,tp bkn dg that girl...ala,lambat laun aku akan jumpa dia lagi.dia kn ingat jugak,hidup ni ada karma.hari ni selamat,s mungkin esok lusa akan selamat.karma tu wujud.