Monday, July 11, 2011

JB Arts Festival Part 1


Start 1st - 24th Julai, kat JB ada JB ARTS FESTIVAL 2011
Tapi rasanya kat KL pun sekarang ada KL ARTS FESTIVAL
Setiap tahun memang ini salah satu aktiviti kat Johor ni

Aku suka nak ambik tahu kali ni sebabnnya....
NAK PERGI JOHOR TRASURE HUNT  23th JULAI ni..
kot kot ada sedikit info yang berguna lah kan
Tapi dalam hati berdoa supaya date exam aku
tak jatuh date tu..AMIN.

So, setiap hari ada event
boleh check jadual kat sini
|
^^




Bangunan Sultan Ibrahim aka Bangunan SUK
Lokasi dimana aturcara majlis berlangsung

aku bagi sikit info lah tentang bangunan ni.
1) Antara bangunan tertua kat JB ni
2) Dulu pusat pentadbiran Kerajaan Negeri Johor sblm dipindahkan ke Nusajaya
3) Sekarang yg tinggal hanya sedikit staff  Pjbt. menteri Besar dan Pejabat Hutan negeri
4) Salah satu simbol negeri Johor



Kat basement parking kereta ada pameran
so boleh tengoklah JB dulu dan sekarang..






once upon a time



Now..
tapi skrgni pun ada sedikit perubahan



Acara-acara lain berlangsung kat bahagian belakang bangunan ni.
Start pukul 4.00ptg ye ...




pamplet yang harus didapatkan
ada hari-hari yang best.
kalau tak silap, ada penampilan khas by Amy Search.
Diakan anak jati JB.



i'm proud to be JB-rian and Johor-ean..
kau ada????
heehehee.....








No comments: