Wednesday, July 13, 2011

JB Heritage Pasar Karat

Kalau kat KL ada Uptown..
kat JB pun ada tau..
Tapi kat sini kitaorang panggil Pasar Karat
kalau tak silap ada satu lagi tempat kat Larkin Perdana
Tapi kat situ tak ramai lah

Kat area ni agak ramai..
Normally petang-petang diorang dah cop tempat
Ni kat area-area Jln Tan Hok Nee and Jalan Trus
Satu malam diorang cuma kena bayar RM 5.00 kat MBJB
cee kira, murah tak murah sebulan

Dannn...barang-barang kat sini murah dowhh
jujurlah ye aku katakan aku jakunnn
sebab murah..
kau nak apa, semua ada kat sini..
eh, tipulah semua..
tapi aku suka..sebab most banyak ala-ala VINTAGE!!!

Tempatni dekat je dengan office aku
tapi aku tak pernahlah pergi waktu malam
macam, alamak nak patah balikkkk gi office pulakkk
tak kuasa aku.....

Tujuan utama adalah nak pergi JB ART FESTIVAL kat bangunan SUK
tapiiii, teater tu macam eh, apa tuhhh???
terima kasih pada cik zam sebab pandai men-cover
pada pengawal keselamatan SUK
yg pura2 bertanya tp sebenarnya mcm flirt-flirt cik zam..

so, kita jalan-jalan lah kat pasar karat ni lahh er..
Jakun sikit sebab kalau sebelah siang tak nampak kedai-kedai vintage ni
waktu malam ni kedai-kedai tu buka...




jom jalan-jalan


kalau waktu pagi,
area ni penuh org kat kopitiam kat sini utk breakfast




pun boleh..
mau juga jadi duta...



kat dinding building kat sini



murah dowhhh..



murah dowhh kain cutton dia
abaikan fabrik apa..
kalau setakat nak buat basahan, eh ni kira murahlah wei
let say, kau beli kain ni RM 20.00..upah jahit lagi..
paling murah jahit baju kurung sekarang RM .35.00 lah kat JB ni
banyak save..




ni kat area Jln Tan Hok Nee

sibuk pilih klip shawl
gilerrr kentang murah..
mana nak dapat beb..
3pcs RM 2.00
normally 1pcs je dah RM 2.50 plg murah



so cuteeeee..like me..
hamaigadddd...
perasannnn



ni aku yang buat
macam rabbit..
eh, comellah..kau aderrrrr??



mcm makcik kepoci sibuk pilih brg...



saja mau manaj2 dgn akak penjual ni..



yeaaa..bajet comellllll
comellah sebab bukan mcm rabbit yg aku buat..



old stuff
......vintage..





lbh kurang mcm " eh, apani???"
.....confuse...



ok fahammmm
....dah tak confuse.....



direction
baru aku perasan..
siang-siang aku tak nampak pun



bestlah JB..
hahaha, best ke???
bestlah pada aku....
tempat kau ada???



2 comments:

zylang said...

hahahah
gmba2 yg x berape nak chomel tuh x yah lah di upload yer
hodoh seh
lagi2 part kepoh nak pilih kaler headband tuh
anyway, thank much most d photog ko snap tu buat aku nmpk kurus
hehehe
kire gempak gak la kat JB pun ade pe pasar karat!

so kpd yg x pnh dtg tuh, rajin2 kanla

danaku rase towards to Raya nanti lg hapenning!
cheers!

Dari sudut Hati kecilku said...

eh, candid lah best..
akupun nk dtg lagi ni. nk beli shawl, blouse ..bla bla