Thursday, July 28, 2011

Johor Explorace Treasure Hunt 2011

my greatest wekend!!!
Finally we make it..
eventhough kitaorang ni beginner..
at last, complete the task lah kan..
Bukan drive terus ke Tg. Leman dan Bakar ikan..

Actually aku and zam invited by En.Azuan thru Twitter
untuk event ' Explore Johor Treasure Hunt 2011'
En.Azuan invited random kot, sebab aku bukan follower/dia follow aku pun
dan bila zam ckp "jom subcribe'...wow, interesting dowh!!!

Mula-mula aku cuak's an jugak
al-maklumlah akukan sekolah lagi..mwhahaha
aku takut clash dengan date final exam aku jerk
Finally, rezeki aku untuk join 23 Julai tuh
so, interesting lahhh

Tapi x boleh blahhhhh..
sebab? hello, diorang yg join ni semua otai-otai
kau dahlah beginner terus mau masuk Negeri punya challenge..

oh, btw event ni anjuran Kementerian Pelancongan Negeri Johor

dalam treasure hunt ni ada 3 pembahagian task
in-car challenge, task by singboard thru soalan yg diberi (kena fikir dowh)
then ada lagi satu part aku lupa...




pukul 7.00am dah kena register
untuk susun kereta sebelum dilepaskan..
Pukul 5.30am dah bangun ok..



credit: FB Explore Johor Treasure Hunt 2011

Kitaorang kena berkumpul kat Persada
untuk meramaikan lagi acara pelepasan by exco kerajaan Negeri Johor
perhhh, guweeee...gomukkk
Sebelah aku tu, nama dia Peter..
consultant tpt zam n the gang...teror dowh group diorang ni, otai




sesi pelepasam by Exco kerajaan Negeri Johor
First group tu dari Kuantan
aku tak tahulah pukul berapa diorang sampai kat Persada ni..



yeee..ni group "panic'
kitaorang lah ni....



best sebab byk media pun join event ni

CP 1 KFCH
tak sangka KFC ada Kolej kat Bandar Dato' Onn
Siap ada hotel lagi....
kau aderrr???




CP2 Today's Mall Ulu Tiram



kalau rasa nak pergi water park..
silalah datang kesnini...




CP4 Muzium Kota Tinggi
seumur hidup aku jadi anak jati Kota Tinggi..
Tak pernah aku datang muzium ni..
so, sanagt berterima kasih lah pada event macam ni
kalau tidakkkkk....haremmmm...



Macam Rumah atok aku dolu2 sebelum bertukar jadi rumah baru...
kalau pergi Muo and Batu Pahat..masih banyak lagi




motippp??? perhhh sasa beb..
gambaran badang..



CP5 Felda Semenchu


CP 6 Pantai Tanjung Balau
orang lain sibuk cari jawapan..
kitaorang sibuk ambik gambar kan...


pernah nampak dugong???
seingat aku zaman sekolah dulu kecoh kot kat pantai-pantai area ni
diorang awetkan dalam muzium ni





Tanjung Balau..



CP7 Telok mahkota Tanjung Sedeli



Jambatan Mohd. Lazim
across nak pergi Tenggaroh



Tanjung Leman pun ada KFC dowhhh

kebulurannnn


time ni boring gila..bengang pun ya
ada satu group lelaki depan kitaorang 'keoveran" gila mamat nihh
tak tahulah kalau nak impress ke apa...
tu tak campur group lelaki kat belakang yang provoke..

bongok lah korang....
tahulah dah menang...tak payah provoke boleh???
korang join sponspor by company kan...
kitaorang ni personal....jangan cakap banyak boleh???



last caremony


sebelum balik


nombor tak berapa bertuah 12 toing toing
papepun, terima kasih pada pilot..cik ziha
gila cekap drive kereta kat jalan-jalan yang teruk nak menghala ke Tg. leman tuh

Bila buka F/page Johor Explorace Treasure Hunt 2011 ni..
ada banyak issue kat situ..mwhahaha..
entah, personally walau aku tak menang apapun...
aku rasa, diorang as organizer kena ambik perhatian atas isuue tersebut

Let's imagine..tulip yang tak betul dan men-confuse kan pun, menyusahkan juga
dekat 1st task je dah ambik masa yang lama
mungkin sebab kitaorang ni tak pernah join aktiviti macam ni kot
Then lokasi treasure tu kadang-kadang berbahaya..
contoh, lokasi kedai tu opposite flyover Perling..
bahaya dowh.camner nak slow-slow kalau kete belakang laju-laju

Kalau ikut logik, by km ikut tulip tu..
kalau kita pusing ke lokasi tu, km kat tulip tu dah berubah...
apapun, best lah event nihh...

First time join terus Negeri tuh
next time latih-latih lah dulu yg kocik-kocik dulu kan..
tapi sebab kitaorang perasan teror, tak main lah kecik-kecik..
event yang besar ni...

dan, Group anak sawit telah cabar kitaorang utk next season
oh, kitaorang kenal sebab cooperate untuk jawapan..
sebab task dia banyak...
in-car challenge, CP, etc...

so explorace..
SEE YOU NEXT YEAR!!
KALI NI PANIC TAK AKAN PANIC LAGI...


sebab kitaorang dah tahu permainanya!!
next time practice yg kecik2 dulu okeyyy...

sweet experience btw...


kau ader???




No comments: