Saturday, August 20, 2011

Actual Dress Code..

Harini aku membaca entry yang menarik di blog MARIA ELENA. Its about Hijab. Akupun pakai hijab sejak kecil. Tapi, betul ke apa yang aku pakai betul-betul menutup aurat. Kalau sesiapa yang follow muslim hijab/blog Maria, semua orang kenal dia macamana. sangat gila-gila dan fesyen dia cantik. Almost kawan-kawan dia, aku follow. Just because??? ---> Hijab style/Fesyen. Yuna dan Hana Tajima pun one of her friends.

Lama dah aku noticed, kadang-kadang aku pakai tudung, tapi sebenarnya tak tutup aurat. Sebab tu aku cakap aku suka Irma Hasmie. Sebab?? dia pakai tudung covered sampai dada. Itulah sebenarnya cara pakai tudung yang betul. Cuma ada satu photoshoot dalam magazine yang terbaru ni..(tak nak komen). I'm not perfect kan. May be terpaksa follow theme magazine tu. Tapi in person, dia memang dah banyak berubah.

Ini one of comment dari dia (Maria Elena)punya follower (bagi aku menarik untuk aku sendiri faham).

Takamine Iswadi said...



Salam.
Well Maria this is good because it come straight away from your heart.
Being a woman is so special in Islam.


Islam value you guys very much,you woman are where we guys came from (birth) and when we die,our name will be "bin" or "binti" with our mother name,as for me how Allah appreciate woman and their sacrifices in life.

Woman are the most person who get into An-narr due to the fact you easily commit sin,here I doesn't mean a guy don't commit sin but woman most of them.


wearing hijab as you said and as mentioned in the qur'an is to cover your awrah not only your hair.


but what happen,nowadays many of them think it just to cover their hair,and they fail to cover other part such as their breast and etc.

you wear hijab to make your self less attracted to others attention cause it may cause harm.


as what I know, when a guys fall in love when he see a women at the first sight,the sin also goes to the woman because attract the guy physically.


see how easily and a prophet said,those woman who wear to much of fragrance are like such prostitute because they attract people.

see for woman please don't display so much about you to others as you are not for display only,islam value you more than that.


display that only for your husband in the name of Allah.


but for you maria,it never to late to change,because Allah will always forgive you until you die.


but do not wait,since we do not know when kan,so may He bless you and all of us.


for women,when you wear hijab you dah kena start to jaga behind the hijab tuh,which is you as a muslim as a servant of Allah


all the best


this is just my opinion and apologies if it offend any one of you.


wasalam.
August 20, 2011 10:53 AM




Kan dah terkena batang hidung ku..Kan Kan..



Lagi menarik, ada video yang bagus untuk difahami dengan lebih mendalam tentang dress code hijab/fesyen dalam Islam.





Aku suka Ramadhan. sebabnya, semua orang berusaha untuk berubah jadi lebih baik. Most people yang aku follow (especially perempuan), menzahirkan perasaan untuk berubah kepada yang lebih baik. Indirectly, aku yang follow cerita mereka ni, tersedar juga.

i'm not perfecto..

But everyone have to change itself  for a better habit kan.


No comments: