Tuesday, August 23, 2011

Cookies Mission Completed!!



Pukul berapa aku tweet pun tak pasti
Tapi yang penting, misi membuat cookies dari pukul 10pm - 2.30am berjaya lah
Lokasi adalah di Lily Jasmine lah...

Macam kelamkabut sikit kot mulanya..
sebab dengan baru balik iftar kat Masai (heh, see)
lepas tu buttercup tak cukupla, bekas ksg lagi kena beli.
Nasib ada KipMart Kesayangan
Bolehlah zam shopping 'barang' baik punya...





: sesi uli menguli:



: Ni kudapan walau dah kenyang..sedappp..namanya Italian apantah..
zam's bawa jauh tu dari KL:




: Biskut Dahlia dan semperit:
Bahan yang sama, tapi acuan je beza...


Bahan-bahan Biskut semperit/Dahlia

: Untuk 1 adunan (kalau lebih, double kan lah)

250 mentega
1 Cup gula icing
2 pcs telur kuning
1/2 sudu teh esen vanilla
1/2 sudu teh bikarbonat
1 cup tepung jagung
1 cup kastard
4/3 cup tepung gandum (cap bunga lily)





: coklat chips mengantuk namanya..sebab pukul 1 mcm tu baru start mix:

Bahan-bahan 

: utk 1 adunan:

250 g mentega
1 cup gula icing
1 cup gula perang
1/2 sudu teh bikarbonat
1 cup tepung jagung
4 cup tepung gandum
1 cup coklat chip
1 cup almond yang siap dicincang









: Beginilah hasilnya:



: Tahun depan dah boleh buat bisnes kuih raya:

JOM ZAM's..Next Year Kita Buat bisnes!!!!!


COMPLETED!!!!



oklah tu untuk 1 malam dapat 5 balang kan..
2 jenis kuih lagi...

boleh je beli kat kedai..

Tapi rasanya lagi FEEL raya tu kan!!!!


SELAMAT HARI RAYA...







1 comment:

zylang said...

sorry sesangat yer cik miza
for the second bake tuh
ku tinggalkan mu sorang2
x aci sungguh
tuh la, kalau kite start awal, mesti aku bley lagi
ni dah la dgn ade meeting lagi d next day
terpakse la ko jadi mangsa aku
trimas banyak!