Tuesday, August 16, 2011

IFTAR @THISTLE JB


Rasanya tak boleh kata TAK pada perkataan tak suka bulan Ramadhan.
Kenapa???
Sebabnyaaaaaaa semua orang setuju dengan istilah ni
Hati tenang sangat bulan ni walau masa nilah terpaksa wajib rela menghadap sesuatu yang mencabar dalam hidup..COOL 
Tapi yang seronok sebenarnya adalah
Makan..

Ulang tayang perkataan MAKAN MAKAN MAKAN MAKAN
Makanlah sampai kau nak termuntah….
Lebih-lebih lagi kalau makanan tu FREE
Memang  lagi sedap lah nak melantak..

Diucapkan jutaan terimakasih kepada Cik zam
Sebab invite saya ke IFTAR WCT
Terima kasih pada staff WCT sebab terasa saya  rasa mcm kerja dgn korang
Tapi terima kasih pada ketiadaan  Rayyan, sebab dialah ku diajak
(oh sila jangan sedih dengan statement poyo  saya ni cik zam)
Dah, gi ambik tisu lap air liur ….




: ada ghazal:



: selesa..sebab ruang makan dan main course separate:





: Berapa kali mau ambik stock nak makan pun tak apa:




: antara pencuci mulottt:



: The girls WCT:

p/s: kecuali aku




: ada live band lagi kauuuu:




: kalau rasa nak berposing ..silakan:




: terima kasih ye bff-ku:




: nak rasa jakun nampak ayam patung pun bolehhh:




: Kurussssss-NYA, cuba Sera tolak kau, sure jatuh:




: saja mau letak:

p/s: nanti save As erk



: jumpa Hazar & Wife ..Sime Darby punya IFTAR pun katsini:




Harga buffet IFTAR kat Thistle ni ialah
prized at RM75++ per adult and RM50++ per child, aged 6-12. Children below 6 get to dine for FREE.

Kalau survey harga buffet Ramadhan kat Hotel around JB almost >RM 58.00++/person
Tapi kat Thistle Hotel ni best, sebab:-

1)      Ruang makan dia yang sangat selesa (kau tak kan berlaga vontot lah nak ambik makanan/masa nak pergi meja makan)
2)      Meja dia besar. Kau nak ambik makanan banyak-banyak sampai muntah pun tak apa
3)      Makanan dia sangat variety..kalau rasa nak makan durian goreng, kat sini ada.
4)      Staff-staff hotel ni sangat peramah yekk. Ko nak Tanya resepi pun boleh…(TIPU)
5)      Sebab ada ghazal/live band
6)      Tempat dia cantikkkk sangat..sesuai 5 bintang kan katanya
7)      Makanan dia semua dijamin lazat-lazat!!!! Sebab takder orang yang aku tengok ambik sekali je makanan. Semuanya berkali-kali ulang ambik makanan.


So, tinggal 14 hari nak merasa semua ni. Apalagi…ajaklah mak, pak semua
Berbaloi-baloi..

2 hari kekenyangannnnn







No comments: