Wednesday, September 7, 2011

Jeli Getah!

Apa kena mengena dengan tajuk ehhh?Sehari sebelum naik kerja, aku ada baca timeline Fatah.He's my friend kat Teknik. Tapi lain course. Dia tweet tentang lagu Dia by Gee Latiff. Then aku reply "emosi ka ang?". Dia Reply " Lagu dia minta since kecik". Then aku reply " Cheq minat lagu dia teratai di tasik madu dari kecik".  Dia reply balik, " huhu, hang lagi gilasss, melentuk.."


Apa kene mengena ntah story time line di atas ni. Hang kalau terbaca cheq punya cerita ni, bukan sengaja nak glamerkan/promote hang ehh. Cheq memang macam ni. Kan cheq cakap, cheq ni jiwa-jiwa sikit..tapi sekarang cheq dah kental dah, tak lama lagi sikit lagi jadi batu berketul. Baling kat dinding sure lantun balik.

Cumanya memang sekarang ni aku dah malas nak jaga hati orang dah. sebab tu aku re-update semula bio aku kat twitter dan blog ni. Lantak pi lah apa orang nak cakap. Tak guna nak sangat jaga hati orang, kalau end up  kau langsung takde penghargaan dari orang yang kau jaga sangat hati orang tu.

Sebab tu aku sekarang 'be my self'. Kau tak suka, tak payah nak dekat. Lepas tu tak payah poyo sangat boleh? Tak kisah lah gender mana pun. Kau tak suka cara aku? ada aku kisah? better kau lihat cermin diri kau sendiri lah kan.

My words quite harsh kot. Aku takut sangat akuni gelap hati sesangat. Aku pernah terbaca salah satu tanda hati orang tu gelap, dia tak memaafkan kesalahan orang lain. Lately ni aku rasa, aku susah sangat nak maafkan orang. Kecuali my family member (sebab aku lagi banyak silap dengan diorang). *sigh*  Aku berdoa tak putus-putus agar Allah tu bersihkan hati aku.

Lastly, i'll be my self. Kenapa perlu jadi orang lain? kenapa perlu dengar cakap orang kalau benda tu betul dan ikut landasan agama. Sorry, aku bukanlah bagus sangat. Tapi aku berdoa sangat agar niat untuk kembali benar-benar taat perintah Allah tu tak lari dari landasan. Hidup kita ni sangat berwarna warni. Hidayah tu senang datang, tapi nak kekalkan hidayah tu memang sangat sukar.

orang luar boleh cakap apa sahaja, cuma diri sendiri yang tahu macamana diri sebenarnya.

No comments: