Thursday, October 13, 2011

Happy Birthday Zam!



Dah lama sungguh tak pergi test  suara kat mana-mana pusat karoke.Tak kisahlah yang box ke tak.Eh, yang box tu zaman baru-baru kerja je aku masuk.kui kui. Now pun dah banyak kan pusat karoke sekeluarga namanya. Sampaikan RedBox kat Jb ni dah tak dapat sambutan macam dahulu kala. Baru aku tahu.almaklumlah dah lama tak pergi test suara aku yang tak berapa nak sedap ni.

Last week birthday my bff. Tapi tak celebrate awal-awal. Sebab wekend kan dia kena travel balik Klang. So kita celebrate (kah?) dekat RedBox this week. Aku dah lama gila tak pergi Pelangi ni. Adalah kot 2 tahun (yelah kot kalau tak silap perkiraan). Since dah melambak mall kat JB ni. Kalau dulu Red Box kat Pelangi ni boleh tahan lah ramai orang, plus ada buffet. Tapi sekarang dah tak da. Orang pun tak ramai kat Pelangi ni. Kedai-kedai kat dalam ni pun banyak dah tutup. Serious, dulu zaman 2007/2008 aku selalu datang sini, Memang ramai gila manusia. Especially chienese lah kan. Sekarang sendu je tempat ni. Mungkin sebab KSL mall dah bukak kan.Tempat tu pun boleh tahan best (kot lah kan,sebab ala-ala vintage je kedai).  Lagipun kat area ni pun banyak sangat mall.

Planning nya 4 orang. Tapi Relina tak dapat datang. So,kitaorang syok sendiri lah ber tiga. karok lah sampai tak tahu lagu apa nak pilih. Lagu nasyid tu, dedikasi utk kak ngah zam. Sebab sibuk suruh kitaorang nasyid kat redbox kat twitter dia. So kitaorang buktikan, walau dah terasa mcm budak sekolah pulak time aku nyanyi dengan zam tu. Tapi video tu aku belum upload bagi dia dengar. Tunggu eh Kak Ngah. Nanti ku tag mu kat twiteer.





: penuh emosi walau pun eksyen je lebih:



: makan dulu sebelum beradu suara :

p/s: beli slice je kek utk kitaorang. Beli besar karang, sapa nak makan. Dah lah perut diorang ni kecik, karang aku je yang pulun, gemuk pulak. Dahlah gemuk aku sekarang ni.




: nah, aku bagi 2 mic sekaligus kat kau :




: our favourite song ke aku?? hehehe:
Aishiteru by Zivilia Band




: ni zam punya, mee bandung...boleh tahan :




: ni Ziha punya...ayam dia sedap lah :

walau org tu salah bagi set sebenarnya..



: ni aku punya..ayam dia tak sedap..so tak habis:




: sekarang Red Box ada Halloween Theme, so ada game lah :

tanjat boboy time diorang masuk...tetibe kan...dengan topeng lagi



: oh...kamu tak menakutkan saya!!! :




sapentah ni...yang penting bukan Rain Kpop tuh..




bapak besar .....saya nak boifren macam Cina. Tapi tak dapat (hahaha,byk cantik muka kau)
Deme berdua je yang dapat....kui kui


 so, my wish for my bff, 
Happy Birthday 28. Dah makin dewasa kan kita. Dah macam-macam yang lalui. Walau kau ni kecik je, tapi hati kau cekal sebenarnya. Moga kau akan perolehi kebahagiaan pada penghujungnya setelah macam-macam yang kau lalui untuk sampai ke garisan penamat sebuah perhubungan tu. Kau dan aku, kita dah share macam-macam perkara tentang kehidupan kita. Walau apapun, kita yang lebih kenal tentang diri masing-masing. Macam itulah juga kau dan 'dia'. Jangan biarkan orang lain influence . follow your heart. Believe in faith. Allah knows what the best for you. Wish happy ending both. Hope everything going smooth. Amin....

p/s: Bobi Brown birthday mu ku kasik later. Kat Tebrau je kan ada...





2 comments:

Anonymous said...

oit!!! mne video tuh??? de gak nama aku eyh..hahahhaha

zyla said...

thank you, my friend...
insyaallah..semuga dipermudahkan urusan ku...