Friday, October 7, 2011

Kisah Baju Nikah


"wahai mereka yang beriman jauhilah daripada kebanyakkan prasangka, sesungguhnya itu adalah dosa. janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain dan janganlah kamu mengumpat antara satu sama lain..."
(Al-Hujarat :12)


hidup ni kadangkalah banyak prasangka. Mungkin kebetulan mungkin juga tidak benar sama sekali. Avatar dalam profail pun boleh disyak-syak. Mungkinkah? adakah? umpama gambar itu memberi seribu satu makna yang mendalam.

" eh, aku rasa dia tu dah nikah lah. "

" eh ye ke? aku tak tahu pun. :-("

" yelah, ce ko tgk avatar dia tu. Macam orang nikah" (background pun macam sesi nikah)

" ha, ahlah. nanti aku tanya dia.."

" aku bukan nak menyibuk. Tapi hari tu aku ada tanya dia. aku ckp kecik ati tak jemput. dia reply jangan marah (sebab tak jemput ke majlis)"

" eh, ye ke?? mana ada orang nikah pakai baju purple :-p"

" eh, kawan aku nikah pakai baju pink..ada je"

see..how the sesi prasangka bermula. Ditambah dengan tuan punya badan memberikan satu teka teki.



p/s: nanti aku nak nikah. aku nak request future husband aku pakai baju melayu colour hitam sure orang tengok dia macam nak pergi konvo kan.:-p



No comments: