Saturday, October 29, 2011

my fb fren bride to be...



got wedding card!!!


Tahniah buat Bei. finally she bride to be soon. Dia pernah cerita tentang ni. Kitaorang just keep in touch through smses, ym dan fb juga. Masa dia tunang senyap-senyap pun, aku one of yg dia tagging kat picture dia. Time tu tak da sapa yang tahu even her officemate. Base on Bei punya cerita. Sebab banyak sangat stalker dia kat Fb.

Beizura special for me? why?? sebab kitaorang tak pernah jumpa even once. Walau aku ni selalu sangat travel ke KL dan boleh je drop by kat KLCC sebab office dia kat situ. Tapi tak pernah menyempat. Sebab dia selalu travel kat pusat minyak. Tapi kitaorang selalu keep in touch. Oh, btw i knew her from muka buku since awal 2009. 

Masa tu aku ingat lagi, dia baru frust dengan ex-bf. Rajin write up notes kat FB tu. Masa tu blog belum famous kot macam sekarang. Starting from that, kitaorang selalu komen antara satu sama lain. Share cerita yang lebih kurang sama. Give motivated each other. Then, dia approach aku untuk beli/cari novel he's just not into you. Frankly speaking, i bought DVD. Nak baca lambat lah kan. Then she encourage me untuk baca buku Aku Terima Nikahnya. Puas aku cari, lucky me cause someone hadiahkan untuk aku.

Dua tahun kebelakangan ni, dia berbeza dari Bei yang aku kenal dulu. Status pun tak lah se-emosi macam dulu. Then, she started wearing hijab. more sopan. Gila-gila masih macam dulu lah kan. Paling ketara, she gain weight! that true...hey, bila dah tak runsing, hati senang memang tak da apa yang nak fikir sangat macam dahulu kala kot, sedap je makan. Very true. Me too. Don't worry Bei, i gain weight too. 





Tapi aku tak dapat attend majlis kat Penang ni. Same date dengan my brother punya wedding. Tapi, sangat gembira dengan perkhabaran ini. barakallah hulakuma wabarakah Bei.


p/S: selain Bei, ada lagi seorang kawan perempuan yang aku selalu keep in touch kat FB dan teringin sangat nak jumpa. Sebab, we share banyak benda. Kalau kita ikhlas berkawan, tak mustahil ianya akan friendship never end. insha Allah.


No comments: