Saturday, December 10, 2011

Avillion Admiral cove PD




Port Dikson bukanlah sangat asing bagi aku. Sebab aku tinggal kat sini setahun menuntut ilmu kat Politeknik Port Dikson. Kemudian sebelum grad masa final exam dapat offer kerja kat satu company construction kat sini. Masa tu project CIQ untuk Jabatan Laut. So, kalau  nama-nama pantai ke, tempat makan yang best ke,hotel ke.. Insha Allah aku ingat lagi (poyo). as long as tempat tu tak muflis lah kan.

Boleh tak aku cakap yang Pantai Teluk Kemang zaman aku tu tak popular bagi orang tempatan kat sini. Eh, poyo kan. Tempatan ke aku?? padahal masa dapat surat kena sambung study kat sini aku menangis tak mahu pergi sebab sayang sangat-lah dengan Kuantan tu. Last-last sampai sekarang, i tell you people....aku lebih menghargai memories kat PD ni berbanding kat Kuantan (dulu aku belajar kat Kuantan). Everything!!sebab kawan-kawan sampai sekarang sangat closed dan mostly yang kerja govt. pun rata-rata adalah base Poli PD (tabik spring dengan bekas lecturer aku kat PoliPD).

Sebab kalau orang luar, mesti nak pergi Teluk Kemang. Tapi macam kitaorang aku rasa memang tak pernah pergi. Ada port lagi cantik dari Teluk Kemang. Final sem kot, baru aku pergi Teluk Kemang. Ok tipulah kalau tak pernah pergi, maksud aku tu mandi ke..dating ke kat situ kan. Masa aku konvo je kot, baru makan kat kedai Teluk Kemang tu. Dulu zaman aku pantai yang famous, Blue Lagoon, Pantai Poli (suka hati je kan letak..sebab budak poli ramai lepak sini) dan pantai cahaya bulan (tempat ni best gila). 

Tapi sekarang ni, kalau pergi PD (sebab feel orang luar lah kan) kenalah juga menyinggah Teluk Kemang!

Haritu aku kena pergi course dekat Avillion Admiral Cove. Dekat je dengan Hospital PD. Baru aku perasan masa nak masuk sini, sebelah tu apartment PD Perdana. Dulu masa kerja sini, aku stay kat situ. Tapi masa aku stay PD, AAC ni baru lagi. So tak tahulah kan sangat. Sebab life aku dulu, pergi kerja balik kerja.















isi minyak lah ye






sian ina...
tak jadi preggy..
masa ni dia mengidam gila nasi arab..







kerdilnya ku disamping big bos Johor & Melaka..



diorang ni sebenarnya menunggu aku upload kat FB
sampai ke la aku tak upload..
akukan dah pemalas sekarang.....







from my room

pagi + senja




the room!! 
ni deluxe jewww


seriously..puas hati hotel ni.....
makan sedap gila. accomodation pun bagus...
staff dia sangatttttt friendly...





p/s: kalau korang ada kawan-kawan/sedara mara kerja gomen. Gunakan pas diorang. Sebab rate sangat jauh beza ok...Itupun kalau nak jimat lah. Kalau tak, takpelah. Atleast menyumbang kepada ekonomi negara.





No comments: