Wednesday, December 7, 2011

broga Hills-Buat kali ke-2!!

Hiking ke Broga untuk kali ke-2! Jangan pelik kalau ada yang tak tahu bukit Broga aka Broga Hills tu tempat apa. Tak peliks rupanya. Ziha, google tau banyak-banyak. sure jumpa.

Rekod peribadi sebab hanya setengah jam hiking dan setengah jam lagi turun. Sebelum ni aku punya rekod almost 1 jam lebih naik sahaja!! Tapi yang sebenarnya aku tak berapa fit, sebab nafas aku macam orang nak kena cabut nyawa. Tips dia, jangan makan dan minum air banyak-banyak sebelum hiking. Nanti kau orang jadi macam aku yang macam nyawa nak tercabut (ayat macam poyo) ;-p







yeahh..finally!!!





then dah turun jumpa orang jual rambutan and durian's.

kawan aku cakap, durian kat situ murah. yekot, sebab aku bukan penggemar durian 4 tahun kebelkangan ni. Tapi rambutan dia 1kg = Rm 10.00 memang murah pada aku. banyak pun banyak. Sebab aku baru belikan ita rambutan kat Kipmart sebab dia tengah mengidam. Kesian pulak kan tengok org  preggy mengidam. Even rambutan tu sangat buruks(pada aku lah) dan 1/2 kilo je dah RM 13!





lokasi orang jual buah ni...
kat tepi jalan yang banyak pokok getah sebelah kiri dari pintu masuk broga.(takde pintu pun, open jek)
Tapi kalau bukan musim buahan-buahan tak adalah kot orang jual..



p/s : lepas ni nak try hiking sampai Gunung Tok Wan (oh, azam sejak dari pertama kali hiking) tapi tak terbuat pun.;-p


*thankyou someone*much appriciated




4 comments:

Tentang Kita said...

x pernah panjat broga hill lg..org kata sana cantik sgt

Dari sudut Hati kecilku said...

ha ah..betul2..memang cantik lah view nya dari top

nqr said...

akak memang teringin nak pegi broga hills ni.. manjang je saket mata tgk kwn2 upload kat fb tapi tuh laa.. larat ke? :p

Dari sudut Hati kecilku said...

sis qistina/nqr: hehehehe..best kak. memule tu mmg lah hazab sebab mendaki. tapi once bila dh turun tu, boleh lari2 lagi kak..:-)