Monday, December 19, 2011

zam's Big Day!



Alhamdulillah 18/12/2011 my bestfriend since sekolah menengah dengan rasminya bergelar tunangan kepada Mr.Rayyan Ng. Wah tak lama lagi group single semakin menyusut. Aku memaksa adik aku untuk teman balik Muar walaupun ada kelas hari tu. Masuk lah kelas, then dengan tumpuan yang tak berapa fokus pada lecturer tu dan lepas sign attendant dengan penuh bergaya keluar kelas. Wah, kelas kau. Nasib bukan subjek yang harder. Sepanjang jalan walaupun hujan selebat-lebatnya, sampai juga aku kat rumah zam tepat pada masa yang ditetapkan. Kerana aku membawa salah satu bahan hantaran. 


Majlis sangat simple but nice!



happy for you...



Dah kira macam reunion
sebab Amy dah tak kerja kat JB lagi since kahwin
First time tengok anak dia. Amar
sebijik muka laki dia....





look different!
gorgeous with pink babe...




Time ni lah nak nervous 
mummy in law zam's

btw, adalah beberapa orang tetamu yang datang tu terkejut bila rombongan 
lelaki datang. "eh cina ke?"




fam's in law to be!



zam's family

wah atam, nak sangat gambar dia masuk kamera kan..
nasiblah nampak sipi-sipi je muka ko atam.
Next year jadi orang kuat majlis zam nampaknya.





the couple.
Rayyan n zyla/zam



my bestfriend




ok fine.
tak pernah dibuat orang ...





anak Amy, Muhammad Amar

one fine day, when the right time has come
i wish i have a couple of kids. oh, even three don't mind.
sure my life almost complete..
ok, berangan suda.....




nilah bahan yang ku bawa

walaupun akuni ameture je cookies ni.
Tapi aku rasa banyak jugaklah air tangan aku ni dah dapat
dijadikan hantaran wedding/bertunag.
cuma kena banyak improve lagi.





her colleauge..WCT team
Time ni husband zatul dan Bos zam, En.Ihsan jadi wakil pihak lelaki.



Alhamdulillah segala-galanya berakhir dengan baik. Tapi start tahun baru zam will move out kat tempat baru. Sedihlah saya sebab dah tak ada kawan. Nasib Ziha ada lagi. Itupun tak lama lagi nak move out dari JB. Tak apalah, life must go on kan. Then who's next???? i bet Ziha . Amin. Me?? finding the light at the end of the tunnel. (ziha, kau ingat tak ayat ni?? ayat kau kan)





Nota kaki: my entry might be offend someone. I didn't meant hurt you friend. i've been through a moment when someone i love choose another person become he partner for entire his life. But now i'm become positive person. We just praying for their happiness kan. Allah tu maha adil. I believe in Qada' dan Qadar.  And most important finding redha Allah kan. Insha Allah. Something happens for a reason kan. 


till update again.

miza




2 comments:

zylang said...

many thanks Miza...
alhamdulillah.... finally its happen...
waiting for a long time until the right moment is came...
grateful to Allah for make it easy..
always pray for you, dear...
now preparing for thr real and big moment...
hoping i can have preserverance and strengthness to face all of this for future...

May Allah guide me and him forever in His bless....

Dari sudut Hati kecilku said...

yah...aku sentiasa mendoakan kenahagian kawan-kawan. Tapi yang lebih penting tak sabar nak tunggu korang dua sponsor tiket aku and Ziha ke Krabi!!!!! Kitaorang tuntut.....