Friday, January 20, 2012

Al-Fatihah

Al-fatihah buat Izuwan Pilus. Walau aku tak kenal dia, tapi sebab dia kan abang Af7 aku ingatlah kan. Sebab memang fan habis Af7 dulu. Dapat berita ni pun thru effa's punya status kat FB petang tadi. Sebab diorang dulu satu pertandingan Bintang RTM tak silap. Then aku buat busy body kat mak pak aku khabar kan benda ni. Diorang terus mengucap kan. Lagi-lagi bapak aku siap cakap baru je tengok dia mengacara last week kat RTm entah apantah. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan ditempatkan di kalangan orang yang beriman. He still young lah! remind me something..

Aku pun masih muda, tak semestinya aku meninggal tua kan.

Then aku bukak twitter Izuan tadi. Tengok Aril punya twitter. Macamana nak cakap eh, rasa macam dia hidup lagi. Aku terbayang, if nyawa aku diambil siapa nak handle aku punya web sosial. Sebab pasword hanya aku je yang tahu. Tak mahulah kan apa yang aku tulis, gambar-gambar semua yang diupload tu dibiarkan. Sedangkan aku dah kena soal dengan malaikat munkar dan nankir. Seram. 

"Kita merasa terkejut menerima berita meninggalnya seseorang, tambah mengejutkan lagi jika si mati berusia muda.Begitulah halnya kematian, datangnya menerpa secara mengejut tanpa syarat.Kerana itu Allah dan Rasul-Nya mengingatkan manusia akan peri pentingnya persediaan sebelum ia menjelma menemui kita"
p/s: Alfatihah. Hari jumaat pulak tu. Kematian itu rahsia Allah

No comments: