Wednesday, January 25, 2012

Melaka!



Masa cuti panjang (lah sangat) hari tu, atuk aku ada buat kenduri arwah. Jadi untuk aku yang sebelum ni terkejar-kejar aku rasa best kot. Sebab dapat balik kampung jumpa atuk aku dan juga gathering dengan family. Best lah, one day bila dah tua sikit surely kita akan rasa sebenarnya lepak-lepak dengan keluarga dan saudara mara  ni lagi seronok sebenarnya. sekarang ni muda lagi (sangat) tentulah rasa best lah kan nak lepak dengan kawan-kawan.

Pagi tu masa breakfast, Cik Noi tanya nak pergi mana

" Pergi Gunung Ledang nak? "

" Ok jugak. Jomlah"

" Tapi sebenarnya kita nak pergi Melaka" aku dah poyo

" Pergi Melaka lagi best kot dari pergi Gunung Ledang" Cik Noi aku balas

Oleh itu kita mulakan operasi pergi Melaka lah kan. sebab dekat je pun kan dari Muar.Eventhough sebenarnya dari kecik kot pergi sini. Tapi sebab aku rasa Melak tu best nak pergi banyak kali. Even dari kecik samapi lah ke besar ni, aku banyak kali jugak lah pergi. Tapi tak rasa bosan kot. Best je Melaka. Lagi-lagi kalau bawa budak-budak. Haritu aku pernah teman bos aku (mantan) pergi zoo melaka sebab jiwa dia tengah kacau masa due kahwin dia nak dekat. Boleh pulak nak pergi zoo kan mamat tu.  Nanti time aku sapa nak teman pulak kan? ewah, verangan.

Misi sebenarnya nak pergi tengok kapal selam macam kat Majalah 3 tu. So bila dah keluar kat majalah 3 haruslah ada keinginan nak pergi kan. Pusing punya pusing, closed lah kan. Assumed sebab ada hoarding tu (kot). So beransur lah ke Bandar Hilir. Eh, sebelum tu aku perasan ada orang Q panjang gila nak beli Coconut shake kat area Klebang tu. Cousin aku lah dok sibuk-sibuk cakap sedap gila. tapi nak buat macamana, aku yang drive. So jalan je lah kan.





Pantai Puteri
cousin aku yg kecik cakap tak nak mandi, sebab masin.
sapa suruh kau mandi. tak payah ok!





Setelah dua kali pusing kat Bandar Hilir (tak lah tipu)
kat Melaka Raya je kot...
Kitaorang park kat area ni. Sebab jammed gila Bandar Hilir





ada wanita cacat di situ



terlebih happy pulak



actually, cantik jugak mural-mural kat tepi building ni



rombongan!




cendol kat sini sedap!
Tapi sedap lagi cendol kat belakang extra JB! terbaikkkk





CNY eve...


HRC actually tak siap lagi
ni cuma HRC shop je ada dulu...




motiff?



walau airnya kelabu, tapi atleast bersih lah dari sungai yang ada kat Malaysia ni.
even air longkang dia hitam sikit lah. Tapi yang penting tak berbau.



ini longkang! 
still tak boleh compare dekat Korea punya..




dulu kecik-kecik tak dapat main bubble ni.
Jakun! (zaman aku kecik-kecik dah adalah)




Simbol Melaka.
banyak kali dah ambik gambar kat sini.
boring pulak nak menempel kan.



syok!



Oleh kerana tujuan sebenarnya nak naik cruise.
tapi macam membazir, sebab tujuan naik cruise tu kan nak tengok pemandangan ni.
lagi syok kot jalan, sebab dapat tengok real.
so simpan duit.




last point sebelum sampai Muar.
Of course lah Umbai!
ni side baru, cantik...


saya memang suka datang Melaka!  walaupun monoreal dia cuma bertahan beberapa jam sahaja sewaktu ketika dahulu.;-p


p/s: hopefully dapat pergi Kuantan pulak cuti panjang bulan 2 ni. 



3 comments:

Makiko Saba said...

Malacca is always fun to visit and spend quality time with family or friends..

Thanks for visiting and leaving comment at my travel entry. Please come again, ya ^^

nqr said...

wow!melaka ada hrc???osemmm!

Dari sudut Hati kecilku said...

@Makiki Saba- yah, me too think like that. sure dear, ur bloog really help us who like travel..wil came again ur blog.

@Sis nqr- ha ah, kat area Jonker street