Thursday, January 5, 2012

Refleksi Diri





catatan;

sekadar renungan. Suka sangat dengar talk Prof. Dr.Muhaya ni. Actually ni kat radio IKIM. Kalau tak silap setiap hari Rabu kot pukul 10am dalam segmen Islam Itu Indah. Aku suka dengar dia punya tazkirah. Sebab ayat dia memang agak  keras, dan kadang-kadang bila ada orang bertanyakan soalan tentang masalah diorang, Prof. akan suruh pendegar tu lihat balik kesilapan dia sebelum ni. Nampak macam kasar kan.  Aku setuju dengan pendapat dia. Kadang-kadang segala ujian yang berlaku tu, kesilapan diri kita sendiri. Sebab tu kita kena tengok balik diri kita macamana. Apa silap kita dengan orang lain. Kata-kata kita, tanggungjawab kita dengan Allah, ibu-bapa etc. Dia sebenarnya adalah Doktor pakar lasik. But now, banyak dah ilmu dia, bukan perubatan sahaja. Adik akulah yang nursing suka sangat cerita tentang dia. Selalu sangat cdengar dia punya motivasi. Then inffluence kitaorang adik-beradik. Lama-lama dengar, sebenarnya banyak ilmu yang aku dapat. She's my motivator! 


No comments: