Friday, January 13, 2012

Transformer The Ride tarikan baru Universal Studio Singapore



Sebenarnya banyak tarikan dalam Universal Studio ni. Bagi yang memang cuma nak datang sekali je seumur hidup, apa salahnya habiskan masa sehari suntuk kat dalam ni. Tak rugi pun duit tiket yang dibeli nanti. Dahlah double plus-plus kan bila convert duit Malaysia. Tapi sekarang ni dalam ni yang agak best dan happening adalah TRANSFORMER THE RIDE THE ULTIMATE 3D BATTLE. Ini tarikan baru kot kat USS ni. Sebelum ni tempat ni belum siap lagi. Dulu MADAGASCAR kot.

Mula-mula sampai kat tempat ni dalam pukul 12pm kot. Tengahari dan panas sangat. Kawan aku si As ni lah beria-iya lah nak masuk tempat ni. WALAU sebenarnya minah ni dah dua kali datang USS ni. Katanya baru, sebab sebelum ni dia datang tak ada lagi. First time kitaorang datang, waiting je dah 2 jam. Orang memang ramai gila. So, kitaorang jalan dulu. Habis satu round pusing USS ni, datang balik tempat ni. Rugi lah kan, dah datang tak masuk tempat ni. Time ni waiting Q-up dah jadi sejam. Masa ni dah pukul 5ptg macam tu. 

Oh, serius memang nak ke tempat ride je ambik masa sejam!! Nasib baiklah Q-up lane ni tak boring sangat sebab kiri kanan dia buat macam muzium kat wall dia. Then masa sampai kat tempat nak ride tu, orang yang sudah tu tepuk tangan. Kitaorang dah rasa surely mesti best ni! 

Then bila masuk kat tempat ride (macam kereta, ada 6 orang macam tu). SERIOUSLY!!!! i tell you..BEST GILA!!!!!!!!!!!! bila get the experience this hyper-realistic 3D thrill ride, right in the middle of all the action in the increadible of TRANSFORMER!!

ime ni kita yang ride ni dapat rasa macamana jadi geng Optimus Prime dan Autobots fighting2 dengan transformer yang jahat tu. Real sangat bila jatuh bangunan! Then bila bebola api tu betul-betul depan mata! Then pecah masuk dalam bangunan berkaca! Feel tu lebih...Memang syiok lah. Bila keluar akan rasa, NAK LAGI! NAK LAGI!....Masa keluar aku tengok Q-up waiting dah jadi 30 minit! nak lagi..nak lagi! (macam budak-budak dah..;-p)









ni masa mula-mula datang.
Time ni waiting Q-up je 2 jam.
so jalan tempat lain dulu..



mula-mula tak faham..
apa motif nak suruh Q-up nak ambik gambar dengan bummble bee..

sampailah...





rupanya Optimus Prime!!!!



ni second time datang..
time ni dah kena Q-up line 1 jam
oklah kan, rugi tak masuk ..







dah macam muzium Transformer
so xdlah boring sangat!










kedai cenderamata Transformer
best!!






yes! yes! the experience macam dalam youtube ni. Sama jek! Tapi xtau macamana diorang boleh rakam, sebab terang-terang not allowed camera/video. Tapi memang best gila...



GET MORE INFO----->;SINI


p/s: Hope kat Malaysia akan ada lah!!!! Serius BEST GILA!!!!!!!!!!! TAK RUGI Q-UP LAMA...



2 comments:

Norasikin said...

Kalau dapat naik bumblebee jalan2 selluruh singapore mesti syok

Makiko Saba said...

Ha...sorg lagi story pasal USS. Rasanya memang nak kena pergi lah ni ^^

PS if you like travel, come and read at my blog about traveling experience ^__^