Tuesday, February 14, 2012

Selingan

Tadi aku pergi bank. Jumpa officer kat situ atas urusan tertentu. Then masa tengah fill up form, officer lelaki tu boleh jack aku macam ni;-

Dia : You muda lagi, tak ada komitmen lagi. Buat lah duit. Untung banyak.
Aku : Muda yang tak adalah muda sangat. (buat muka poyo)

Then tiba-tiba officer tu gelak macam hampeh kan. eh, orang tua ni dalam hati aku.

Dia : Eh, tak muda eh. Dah tu bila lagi?
Aku: errrr....tu lah tu. (jawapan cliche)
Dia : tak apalah, jodoh belum sampai.
Aku : Tapi saya nampak macam muda kan (yang ni agak poyo). Dengan muka poyo.


citt, motif?

Tak payahlah nak jack jack aku. Aku sedar lah diri. Cuma kalau aku dengan officer tu, memaglah aku muda lagi. Ewah.

No comments: