Thursday, February 2, 2012

Sunway Lagoon!

Minggu lepas pergi ke Sunway Lagoon. Hajat sebenarnya cuma nak main ATV. Dah lama dah planning. Tapi disebabkan aku busy sikit dengan exam, so haruslah postpond sampai aku habis exam kan. Actually ATV kat sini tidaklah extreme sangat, cumanya as a beginner tak salah kot try.

Then kitaorang pun bukan nak mandi, just nak try semua permainan yang extreme (lah sangat). Walaupun ada game yang ala-ala je, tapi atleast berbaloi jugak kot. Future kot lah susah nak mencuba, atleast once a life ok lah kot. Even ada juga aktiviti tu aku pernah buat time Team Building. Tapi sekarang, lama-lama makin fear (Faktor umur kot). So, wajiblah overcome..




Let's Go!!



our 1st snap 
kitaorang suruh bangla tu snap guna kamera sendiri.
Then bangla tu tarik muka sebab kamera DSLR dia kitaorang tak nak ...

promote: I pakai Tabita...thanks Peeja sebab promote..oklah product you ni




ni kat Scream area..
Hantu-hantu tu sangat bunguk's tau.
aku tak penakut,cuma terkejut-terkejut ni Tak Suka!!




Roller coaster dia maybe dah lama kan.
So masa naik tu melambung-lambung.
Tapi best lagi kot kat USS (maybe sebab baru)....




mainan bodo ni pun nak try..
macam kanak-kanak pulaks kan..
sebenarnya masa tu nak tunggu q-up untuk ATV.
That time Remaja buat shooting jugak...lama kot tunggu.
bagilah kitaorang yang bayar. korang siap cut, cut, cut..sampai bila nak habis...



Ada gaya tak macam minah Remp's...
even aku ada lesen B2, tapi time riding tu cuak-cuak..
Tapi nak try jugak untuk overcome my fear...obvious dah sekarang...




Nak masuk track!



Habis suda!


love this picture..
oh serious, sebab alat tu menyakitkan dada ok....
Then yang tukang jerit-jerit tu pulak aku,ziha dan budak2 cina depan kitaorang.
Yang lain macam tak da perasaan ok!



untuk orang yang keding memang susah sikit nak melantun tinggi
Tapi bagi yang besar macam aku, celah gigi je...



Paintball yang ala-ala jekk



Q-up ok..
mamat belakang ziha tu nak flirt dia..
tapi tak dapat.



saya tak cuak?
kamu?



Buggy jumping!
sebenarnya kena timbang berat. Kalau lepas 40kg baru boleh buggy jumping.
So, hanya aku dan ziha yang lepas.
zam berat kanak-kanak, so tak lepas lah.
Si bangla tu tengok aku je, then terus cakap "confirm"
cehh, memang saya besar kan..



yea yea!!!
like like......



Untungler Bangla tu kan..
semua kau pegang...
yang tak cukup kain, lagilah kenyang kan kau...





instructor naik tangga !
Langkah 2 anak tangga ok..




Tempat ni namanya Tiger Bar
sebab ada rimau depan nun..



Bajet tak gayat..






same colour dengan patung tu!!



Balik sudah...



Tunggu lif dalam sunway piramid!



Bila nak keluar, pulangkan 'jam' tu dapatlah reward T-shirt, jam, botol air (choose salah satu lah kan)..Best lah pada aku. Cuma tidak lah kata nak masuk selalu. Lepas ni kita try aktiviti lain yok Ziha. Hiking!

2 comments:

Edura Hanum said...

brapa yer bayaran masuk dekat sunway lagoon skrg?

Dari sudut Hati kecilku said...

@Edura Hanum-->masih lagi RM75