Thursday, February 9, 2012

Teluk Chempedak

Kuantan lagi! Memories place people for me! Mak aku cakap aku suka sangat pergi tempat kenangan lama. Lepas tu bila lalu certain tempat akan cakap, "dulu tempat ni kita..bla bla". Ini dah terkena penyakit abah aku lah kan. Bapak borek anak rintik. Nasib je tak menyinggah kat kampus lama ok.

Seperti biasa kalau pergi Kuantan mesti kena jejak Telok Chempedak. Tempat ni dah banyak berubah dari tahun ke tahun aku pergi. Dulu masa zaman study wekend mesti datang melepak kat sini selain dari Balok dan   Teluk Sisik. Taman Gelora. Pantai Beserah. Cherating pun best. Cumanya sekarang ni dah tak best sangat kot!







Beach again!
Dulu pasir tak setinggi ini. Sekarang pantai dah jauh sikit dari tebing...




Feeling nak jadi model.
Tapi memang Tak layak ....




cik zek dan Times...



Adik baru lepas merajuk!
Dulu jambatan ni kayu je dan separuh. 



Ombak Rindu....




Jungle tracking!
Kalau dari sini, jungle tracking boleh sampai kat Bukit Pelindung.
Dulu wataniah selalu gunakan track ni.
Dulu dalam team aku ada nama dia Sastera Romeo (unik kan)!
See, saya dah start flash back memories..







Kenangan semester 1.
Rindu pulak kat kawan-kawan lama Aras 2 Blok D Kamsis!




Laksa kuah laksam! 
Laksa Johor dan Penang gak yang sedap!




Bulan April ni Pilihan Raya kan? eh...
Fisrt time saya mengundi!



Keropok Lekor paling best kat Tanjung Lumpur!



Meh kita tengok proses buat kepok..


Bagi sesetengah orang Kuantan ni biasa-biasa sahaja. Tapi bagi aku besar maknanya. Sebab banyak kenangan di sini. Kerana tempat inilah aku baru belajar mengenal dunia selepas alam persekolahan. Tapi makan kat sini agak mahal berbanding JB! 




No comments: