Saturday, March 31, 2012

Explore Penang .




saja nak continue my journey to  Penang...nak update HRMIS since tak boleh buat kat office. So buat je lah kat rumah ye.

Actually dah pernah pergi Penang 2 kali. First time masa interview dengan SPA. Ingat lagi time dapat offered letter  tu, final exam. Mula-mula tak mau lah pergi, paper structure kot time tu. Tapi setelah di push oleh keluarga sendiri, akupun pergi lah. Luckly dapat excuses dari SPA dan dapat date lain. Tiga minggu lepas interview, dapatlah kerja dengan gomen sampai sekarang. Senang cakap, tak pernah melalui proses buat resume, update resume bagai. Future, kena kot...ahaks....

Second time masa pergi kursus BTN masa kerja dengan JPM kat Balik Pulau. Pengalaman pergi sana adalah adventerous masa tu. Dah lah jabatan tak mau hantar. Kem tu pun tak tau kat mana. Hello, aku bukan orang Penang kot. Nasiblah masa tu aku dengan Wan yang pergi. Dalam BTN tu pulak, serius aku cakap, sumpah tak nak datang lagi course BTN (nasiblah memang wajib once dalam service!). Nasib 5 hari jek. Tapi banyak juga kenangan manis..sebabnya, masa larian apantah...antara 100  orang perempuan, aku dapat tempat pertama. Time tu lah, time sekarang? jap eh fikir dulu.......

So ini lah kali ke tiga!








Office kat Penang treat Nasi Kandar Kayu lepas site visit
aku bukanlah 'favourite' sangat nasi kandar ni....
Tapi........kat sini aku makan ok!





Ayam goreng tu sangat yummy ok!





The original Nasi Kandar!




Night Market!

ala..macam pasar kat Masjid India dan Petaling Street...
Takpun Pasar Karat kat JB (nak jugak letak)




Geng's Datin-Datin excluding me!






Kat sini banyak Arab....
so tak hairanlah banyak sangat kedai-kedai Arab kat sini..





First time buat massage Fish!
RM 3.00 untuk 45 minit....
sangat geli okkkkk




Jeruk Pak Ali kat Simpang Empat
Pak Ali ni the only one bumiputera Islam yang buat jeruk-jeruk ni kat Penang




Shopping lerr...




Tak adalah explore sangat pun, sebab tight dengan meeting..meeting..meeting.. Atleast lah kan. Tapi tak boleh blah, dah plan nak pergi HRC dan Pasar Chowrasta. Tapi tup tup ada orang pergi senyap-senyap. Lepas tu boleh pulak post kat FB. #Sentap Mak nak. Tak sentap pun, cuma " hoi, korang pergi senyap-senyap erk tak ajak aku. Lepas tu nak tag tag pulak kat FB.".







No comments: