Sunday, May 27, 2012

Tenang



Tenang itu takrifannya sangat universal.
Pada setiap orang, lain pula takrifannya.

Tenang ya?
Kebelakangan ini nak kata diri tenang..ahaks Alahmdulillah tenang
Walaupun agak sibuk dan terkejar-kejar dengan pelbagai komitmen
Tapi hati sangat tenang..

hati senang dan tenang tidaklah bermakna punya bf baru
Tak semestinya tak punya bf baru hati tak boleh tenang
Ianya sangat universal

Walaupun begitu, sebenarnya Tuhan tu sangat sayangkan hambanya
Tenang disini, gusar di bahagian yang lain..itu biasa
itu sebagai tanda yang DIA tak mahu kita alpa dengan-NYA
DIA suka kita sentiasa berdoa dan merayu dengan-NYA

Sukarnya menjadi dewasa dan membuat keputusan sendiri
Tapi sebenarnya " Kita adalah apa yang kita fikirkan"
Rezeki Allah itu luas..sangat luas...




Makan juga buat hati tenang walaupun berat badan naik menggila
Deng!!!

psss: Macam nak try lah Master Cheff Malaysia Season -2 ni





No comments: